Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Det er tid for slakt både ute i naturen og i ulike mediedebattar.
Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix
Slik gjer vi det når vi slaktar eit dyr.
Det er tid for slakt både ute i naturen og i ulike mediedebattar.
Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix
Slik gjer vi det når vi slaktar eit dyr.
Det er tid for slakt både ute i naturen og i ulike mediedebattar.
Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix
Slik gjer vi det når vi slaktar eit dyr.
Båtførar Håkon André Hatlem gjer Simrad Buholmen klar til å plukke opp personar i sjøen.
Alle foto: Siri Helle
Av dei 59 skøytene Redningsselskapet har i flåten sin, er 29 drivne av frivillige.
Båtførar Håkon André Hatlem gjer Simrad Buholmen klar til å plukke opp personar i sjøen.
Alle foto: Siri Helle
Av dei 59 skøytene Redningsselskapet har i flåten sin, er 29 drivne av frivillige.
Båtførar Håkon André Hatlem gjer Simrad Buholmen klar til å plukke opp personar i sjøen.
Alle foto: Siri Helle
Av dei 59 skøytene Redningsselskapet har i flåten sin, er 29 drivne av frivillige.
Kjøtkaker i brun saus, saman med fårikål, toppar statistikken over nasjonalrettar.
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Mamma har ikkje einerett på kjøtkaker, men dei ho lagar, bør vere skikkelege.
Kjøtkaker i brun saus, saman med fårikål, toppar statistikken over nasjonalrettar.
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Mamma har ikkje einerett på kjøtkaker, men dei ho lagar, bør vere skikkelege.
Kjøtkaker i brun saus, saman med fårikål, toppar statistikken over nasjonalrettar.
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Mamma har ikkje einerett på kjøtkaker, men dei ho lagar, bør vere skikkelege.
Bøffelmozzarella som vert laga i eit meieri i Caserta, ikkje langt frå Napoli i Sør-Italia.
Foto: Franco Costano / AP Photo / NTB scanpix
Både pluss og minus.
Bøffelmozzarella som vert laga i eit meieri i Caserta, ikkje langt frå Napoli i Sør-Italia.
Foto: Franco Costano / AP Photo / NTB scanpix
Både pluss og minus.
Bøffelmozzarella som vert laga i eit meieri i Caserta, ikkje langt frå Napoli i Sør-Italia.
Foto: Franco Costano / AP Photo / NTB scanpix
Både pluss og minus.
Utan handverk, ingen pianokonsert: Tilfredse øyre krev nøyaktige hender.
Utan handverk, ingen pianokonsert: Tilfredse øyre krev nøyaktige hender.
Utan handverk, ingen pianokonsert: Tilfredse øyre krev nøyaktige hender.
No finst det så mange øltypar at ein kan drikke øl dagleg i vekesvis utan å drikke den same øltypen to gonger.
Fotol: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Éin ting er nostalgien. Ein annan er at vi no på det næraste er nøydde til å kjøpe endå meir øl.
No finst det så mange øltypar at ein kan drikke øl dagleg i vekesvis utan å drikke den same øltypen to gonger.
Fotol: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Éin ting er nostalgien. Ein annan er at vi no på det næraste er nøydde til å kjøpe endå meir øl.
No finst det så mange øltypar at ein kan drikke øl dagleg i vekesvis utan å drikke den same øltypen to gonger.
Fotol: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Éin ting er nostalgien. Ein annan er at vi no på det næraste er nøydde til å kjøpe endå meir øl.