Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Mange pøsar på med protein berre for å vise fram musklane sine.
Illustrasjonsfoto: Efrem Lukatsky / AP Photo / NTB scanpix
Heller litt for mykje pudding i beina enn å pisse protein.
Mange pøsar på med protein berre for å vise fram musklane sine.
Illustrasjonsfoto: Efrem Lukatsky / AP Photo / NTB scanpix
Heller litt for mykje pudding i beina enn å pisse protein.
Mange pøsar på med protein berre for å vise fram musklane sine.
Illustrasjonsfoto: Efrem Lukatsky / AP Photo / NTB scanpix
Heller litt for mykje pudding i beina enn å pisse protein.
Samtiden vil dyra vel. Men det spørs om dei gjer det på ein måte offera sjølve ville kjenne seg att i.
Samtiden vil dyra vel. Men det spørs om dei gjer det på ein måte offera sjølve ville kjenne seg att i.
Samtiden vil dyra vel. Men det spørs om dei gjer det på ein måte offera sjølve ville kjenne seg att i.
Sparer du litt av surdeigen, har du ein startkultur som gjer at alt går så mykje lettare neste gong du skal bake surdeigsbrød.
Foto: Jeff Chiu / AP Photo / NTB scanpix
Mikroskopisk mangfald mettar magen.
Sparer du litt av surdeigen, har du ein startkultur som gjer at alt går så mykje lettare neste gong du skal bake surdeigsbrød.
Foto: Jeff Chiu / AP Photo / NTB scanpix
Mikroskopisk mangfald mettar magen.
Sparer du litt av surdeigen, har du ein startkultur som gjer at alt går så mykje lettare neste gong du skal bake surdeigsbrød.
Foto: Jeff Chiu / AP Photo / NTB scanpix
Mikroskopisk mangfald mettar magen.
KJOSFOSSEN: Ein tur med Flåmsbana er ein del av rundreisa «Noreg i eit nøtteskal».
Foto: Vidar Knai / NTB scanpix
Turist-Noreg er i ferd med å verte eit masseprodusert standardprodukt.
KJOSFOSSEN: Ein tur med Flåmsbana er ein del av rundreisa «Noreg i eit nøtteskal».
Foto: Vidar Knai / NTB scanpix
Turist-Noreg er i ferd med å verte eit masseprodusert standardprodukt.
KJOSFOSSEN: Ein tur med Flåmsbana er ein del av rundreisa «Noreg i eit nøtteskal».
Foto: Vidar Knai / NTB scanpix
Turist-Noreg er i ferd med å verte eit masseprodusert standardprodukt.
Når rømmesmak ikkje lenger kjem frå fløyte, treng kanskje ikkje ein gong mjølk å kome frå kyr.
Tine rømmer frå eigne tradisjonar.
Når rømmesmak ikkje lenger kjem frå fløyte, treng kanskje ikkje ein gong mjølk å kome frå kyr.
Tine rømmer frå eigne tradisjonar.
Når rømmesmak ikkje lenger kjem frå fløyte, treng kanskje ikkje ein gong mjølk å kome frå kyr.
Tine rømmer frå eigne tradisjonar.
Både brødskiver og rundstykke fungerer fint som burgarbrød.
Foto: Larry Crowe / AP Photo / NTB scanpix
Meny gjer fire fine ord til 51 fordummingar.
Det er på tide å ta ingrediensane attende.
Både brødskiver og rundstykke fungerer fint som burgarbrød.
Foto: Larry Crowe / AP Photo / NTB scanpix
Meny gjer fire fine ord til 51 fordummingar.
Det er på tide å ta ingrediensane attende.
Både brødskiver og rundstykke fungerer fint som burgarbrød.
Foto: Larry Crowe / AP Photo / NTB scanpix
Meny gjer fire fine ord til 51 fordummingar.
Det er på tide å ta ingrediensane attende.