Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
KJOSFOSSEN: Ein tur med Flåmsbana er ein del av rundreisa «Noreg i eit nøtteskal».
Foto: Vidar Knai / NTB scanpix
Turist-Noreg er i ferd med å verte eit masseprodusert standardprodukt.
KJOSFOSSEN: Ein tur med Flåmsbana er ein del av rundreisa «Noreg i eit nøtteskal».
Foto: Vidar Knai / NTB scanpix
Turist-Noreg er i ferd med å verte eit masseprodusert standardprodukt.
KJOSFOSSEN: Ein tur med Flåmsbana er ein del av rundreisa «Noreg i eit nøtteskal».
Foto: Vidar Knai / NTB scanpix
Turist-Noreg er i ferd med å verte eit masseprodusert standardprodukt.
Sparer du litt av surdeigen, har du ein startkultur som gjer at alt går så mykje lettare neste gong du skal bake surdeigsbrød.
Foto: Jeff Chiu / AP Photo / NTB scanpix
Mikroskopisk mangfald mettar magen.
Sparer du litt av surdeigen, har du ein startkultur som gjer at alt går så mykje lettare neste gong du skal bake surdeigsbrød.
Foto: Jeff Chiu / AP Photo / NTB scanpix
Mikroskopisk mangfald mettar magen.
Sparer du litt av surdeigen, har du ein startkultur som gjer at alt går så mykje lettare neste gong du skal bake surdeigsbrød.
Foto: Jeff Chiu / AP Photo / NTB scanpix
Mikroskopisk mangfald mettar magen.
Når rømmesmak ikkje lenger kjem frå fløyte, treng kanskje ikkje ein gong mjølk å kome frå kyr.
Tine rømmer frå eigne tradisjonar.
Når rømmesmak ikkje lenger kjem frå fløyte, treng kanskje ikkje ein gong mjølk å kome frå kyr.
Tine rømmer frå eigne tradisjonar.
Når rømmesmak ikkje lenger kjem frå fløyte, treng kanskje ikkje ein gong mjølk å kome frå kyr.
Tine rømmer frå eigne tradisjonar.
Både brødskiver og rundstykke fungerer fint som burgarbrød.
Foto: Larry Crowe / AP Photo / NTB scanpix
Meny gjer fire fine ord til 51 fordummingar.
Det er på tide å ta ingrediensane attende.
Både brødskiver og rundstykke fungerer fint som burgarbrød.
Foto: Larry Crowe / AP Photo / NTB scanpix
Meny gjer fire fine ord til 51 fordummingar.
Det er på tide å ta ingrediensane attende.
Både brødskiver og rundstykke fungerer fint som burgarbrød.
Foto: Larry Crowe / AP Photo / NTB scanpix
Meny gjer fire fine ord til 51 fordummingar.
Det er på tide å ta ingrediensane attende.
Ikkje heilt det det gjev seg ut for, men godt likevel.
Ikkje heilt det det gjev seg ut for, men godt likevel.
Ikkje heilt det det gjev seg ut for, men godt likevel.
This Nov. 2, 2015 photo shows warm pumpkin bourbon cheesecake in Concord, NH. Serve this cheesecake hot, right out of the oven, topped with a little vanilla ice cream or sweetened whipped cream(AP Photo/Matthew Mead)
Illustrasjonsfoto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Når verda er å finne i ein halvliterboks is.
This Nov. 2, 2015 photo shows warm pumpkin bourbon cheesecake in Concord, NH. Serve this cheesecake hot, right out of the oven, topped with a little vanilla ice cream or sweetened whipped cream(AP Photo/Matthew Mead)
Illustrasjonsfoto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Når verda er å finne i ein halvliterboks is.
This Nov. 2, 2015 photo shows warm pumpkin bourbon cheesecake in Concord, NH. Serve this cheesecake hot, right out of the oven, topped with a little vanilla ice cream or sweetened whipped cream(AP Photo/Matthew Mead)
Illustrasjonsfoto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Når verda er å finne i ein halvliterboks is.