Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Landbruksminister Jon Georg Dale opna den norske paviljongen for tradisjonskost på Internationale Grüne Woche i Berlin i år – før han brukte saksa i stønadsbudsjettet.
Foto: Vidar Alfarnes
Statsbudsjettframlegget om kutt i stønaden til frivillige organisasjonar syner oss eit regjeringsapparat som ikkje har skjønt kva ein levande kulturarv har å seie.
Landbruksminister Jon Georg Dale opna den norske paviljongen for tradisjonskost på Internationale Grüne Woche i Berlin i år – før han brukte saksa i stønadsbudsjettet.
Foto: Vidar Alfarnes
Statsbudsjettframlegget om kutt i stønaden til frivillige organisasjonar syner oss eit regjeringsapparat som ikkje har skjønt kva ein levande kulturarv har å seie.
Landbruksminister Jon Georg Dale opna den norske paviljongen for tradisjonskost på Internationale Grüne Woche i Berlin i år – før han brukte saksa i stønadsbudsjettet.
Foto: Vidar Alfarnes
Statsbudsjettframlegget om kutt i stønaden til frivillige organisasjonar syner oss eit regjeringsapparat som ikkje har skjønt kva ein levande kulturarv har å seie.
Kjøp honning som er produsert lokalt.
Foto: NTB scanpix
Om du må ha med deg laboratorium i butikken,
har honningen din reist for langt.
Kjøp honning som er produsert lokalt.
Foto: NTB scanpix
Om du må ha med deg laboratorium i butikken,
har honningen din reist for langt.
Kjøp honning som er produsert lokalt.
Foto: NTB scanpix
Om du må ha med deg laboratorium i butikken,
har honningen din reist for langt.
Kva merkeordningar som får kome i butikken,
er like viktig som kva mat som får merke seg.
Kva merkeordningar som får kome i butikken,
er like viktig som kva mat som får merke seg.
Kva merkeordningar som får kome i butikken,
er like viktig som kva mat som får merke seg.
Småbrukar og forfattar Dag Jørund Lønning vil at vi skal tenkje meir på kva jorda er i seg sjølv og mindre på kva vi får ut av henne.
Foto frå forlaget
Boka om molda har viktige poeng, men går ikkje så djupt inn i stoffet som ein kunne ynskje.
Småbrukar og forfattar Dag Jørund Lønning vil at vi skal tenkje meir på kva jorda er i seg sjølv og mindre på kva vi får ut av henne.
Foto frå forlaget
Boka om molda har viktige poeng, men går ikkje så djupt inn i stoffet som ein kunne ynskje.
Småbrukar og forfattar Dag Jørund Lønning vil at vi skal tenkje meir på kva jorda er i seg sjølv og mindre på kva vi får ut av henne.
Foto frå forlaget
Boka om molda har viktige poeng, men går ikkje så djupt inn i stoffet som ein kunne ynskje.
Pizza vart skapt som – og er framleis – den perfekte restematen, fordi alt vert betre med litt smelta, grilla ost på toppen.
Foto frå Wikimedia Commons
På toppen av botnen legg vi det vi har til overs. Pluss litt til.
Pizza vart skapt som – og er framleis – den perfekte restematen, fordi alt vert betre med litt smelta, grilla ost på toppen.
Foto frå Wikimedia Commons
På toppen av botnen legg vi det vi har til overs. Pluss litt til.
Pizza vart skapt som – og er framleis – den perfekte restematen, fordi alt vert betre med litt smelta, grilla ost på toppen.
Foto frå Wikimedia Commons
På toppen av botnen legg vi det vi har til overs. Pluss litt til.
Sjølv den grunnaste jorda må vere meir verd i morgon enn ho er i dag.
Sjølv den grunnaste jorda må vere meir verd i morgon enn ho er i dag.
Sjølv den grunnaste jorda må vere meir verd i morgon enn ho er i dag.