Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Om kaloriane er få, kan manglane vere store, sjølv når det er sjokolade med i biletet.
Foto: Wikipedia
Å telje kaloriar handlar ikkje berre om å finne færrast mogleg av dei.
Om kaloriane er få, kan manglane vere store, sjølv når det er sjokolade med i biletet.
Foto: Wikipedia
Å telje kaloriar handlar ikkje berre om å finne færrast mogleg av dei.
Om kaloriane er få, kan manglane vere store, sjølv når det er sjokolade med i biletet.
Foto: Wikipedia
Å telje kaloriar handlar ikkje berre om å finne færrast mogleg av dei.
Ein kylling er ein kylling er ein kylling? Kyllinggen i Kina og kyllinggen i Noreg kan ved alle høve fint kome frå same produsent.
Foto: Greg Baker/AP/NTB scanpix
Er litt betre enn veldig dårleg godt nok?
Ein kylling er ein kylling er ein kylling? Kyllinggen i Kina og kyllinggen i Noreg kan ved alle høve fint kome frå same produsent.
Foto: Greg Baker/AP/NTB scanpix
Er litt betre enn veldig dårleg godt nok?
Ein kylling er ein kylling er ein kylling? Kyllinggen i Kina og kyllinggen i Noreg kan ved alle høve fint kome frå same produsent.
Foto: Greg Baker/AP/NTB scanpix
Er litt betre enn veldig dårleg godt nok?
Norske politikarar er kunstig positive. Det bygger luftslott og øydelegg sjansar til å styre utviklinga.
Norske politikarar er kunstig positive. Det bygger luftslott og øydelegg sjansar til å styre utviklinga.
Norske politikarar er kunstig positive. Det bygger luftslott og øydelegg sjansar til å styre utviklinga.
Med så mange høner til overs, er det ikkje litt rart at det ikkje er meir høne i hønsebuljongen?
Foto: TT / NTB scanpix
... eller ei høne å plukke med buljongprodusentane.
Med så mange høner til overs, er det ikkje litt rart at det ikkje er meir høne i hønsebuljongen?
Foto: TT / NTB scanpix
... eller ei høne å plukke med buljongprodusentane.
Med så mange høner til overs, er det ikkje litt rart at det ikkje er meir høne i hønsebuljongen?
Foto: TT / NTB scanpix
... eller ei høne å plukke med buljongprodusentane.
Hyse eller kolje? Same det, vel.
Foto: Siri Helle
Fisken som må settast pris på for å vere verd noko.
Hyse eller kolje? Same det, vel.
Foto: Siri Helle
Fisken som må settast pris på for å vere verd noko.
Hyse eller kolje? Same det, vel.
Foto: Siri Helle
Fisken som må settast pris på for å vere verd noko.
Skal frukosten sjå slik ut, tek det kanskje litt lengre tid, men gryn (eller granola) og mjølk er framleis kjapp mat.
Foto: Ewan Munro / Wikimedia Commons
Det hjelper ikkje kor god du er,
om du pyntar på resultatet.
Skal frukosten sjå slik ut, tek det kanskje litt lengre tid, men gryn (eller granola) og mjølk er framleis kjapp mat.
Foto: Ewan Munro / Wikimedia Commons
Det hjelper ikkje kor god du er,
om du pyntar på resultatet.
Skal frukosten sjå slik ut, tek det kanskje litt lengre tid, men gryn (eller granola) og mjølk er framleis kjapp mat.
Foto: Ewan Munro / Wikimedia Commons
Det hjelper ikkje kor god du er,
om du pyntar på resultatet.