Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Tine Kvit Geitost Lagra fekk gullmedalje i World Cheese Awards.
Foto: Tine
«... og samvirkeorganisasjonan e blitt te forargels for folk og for fe.»
Tine Kvit Geitost Lagra fekk gullmedalje i World Cheese Awards.
Foto: Tine
«... og samvirkeorganisasjonan e blitt te forargels for folk og for fe.»
Tine Kvit Geitost Lagra fekk gullmedalje i World Cheese Awards.
Foto: Tine
«... og samvirkeorganisasjonan e blitt te forargels for folk og for fe.»
Strukturelt kunne vi ha gjort to ting: kjøpe dyrare sukker eller ha ei avgift som tek utgangspunkt i mengda nyttige næringsstoff.
Foto: Matt Rourke / TT / NTB scanpix
Sjølv sprudlande drikk kan gje verdifull næring.
Strukturelt kunne vi ha gjort to ting: kjøpe dyrare sukker eller ha ei avgift som tek utgangspunkt i mengda nyttige næringsstoff.
Foto: Matt Rourke / TT / NTB scanpix
Sjølv sprudlande drikk kan gje verdifull næring.
Strukturelt kunne vi ha gjort to ting: kjøpe dyrare sukker eller ha ei avgift som tek utgangspunkt i mengda nyttige næringsstoff.
Foto: Matt Rourke / TT / NTB scanpix
Sjølv sprudlande drikk kan gje verdifull næring.
Pinnekjøt er ikkje berre meir smak, det er òg meir konsentrert næring enn ferskt kjøt.
Foto: Nina Aldin Thune/Wikimedia
Eg ynskjer meg tørre pinnar til jul i år.
Pinnekjøt er ikkje berre meir smak, det er òg meir konsentrert næring enn ferskt kjøt.
Foto: Nina Aldin Thune/Wikimedia
Eg ynskjer meg tørre pinnar til jul i år.
Pinnekjøt er ikkje berre meir smak, det er òg meir konsentrert næring enn ferskt kjøt.
Foto: Nina Aldin Thune/Wikimedia
Eg ynskjer meg tørre pinnar til jul i år.
Fruktjuiceseljarane på gata i Rio de Janeiro lokkar ikkje med varer som skal gjere kundane reinsa og evig unge. Dei sel leskande, velsmakande og gjennomsnittleg sunn drikke.
Foto: Silvia Izquierdo/AP/NTB scanpix
Skyt. Eller spring.
Fruktjuiceseljarane på gata i Rio de Janeiro lokkar ikkje med varer som skal gjere kundane reinsa og evig unge. Dei sel leskande, velsmakande og gjennomsnittleg sunn drikke.
Foto: Silvia Izquierdo/AP/NTB scanpix
Skyt. Eller spring.
Fruktjuiceseljarane på gata i Rio de Janeiro lokkar ikkje med varer som skal gjere kundane reinsa og evig unge. Dei sel leskande, velsmakande og gjennomsnittleg sunn drikke.
Foto: Silvia Izquierdo/AP/NTB scanpix
Skyt. Eller spring.
Villreinen i Nordfjella har skrantesjuke no. Då må vi handle på den kunnskapen vi har – no.
Villreinen i Nordfjella har skrantesjuke no. Då må vi handle på den kunnskapen vi har – no.
Villreinen i Nordfjella har skrantesjuke no. Då må vi handle på den kunnskapen vi har – no.
Julebord på Carl Larssons akvarell frå 1904.
Juletradisjonar skal endrast, ikkje utnyttast.
Julebord på Carl Larssons akvarell frå 1904.
Juletradisjonar skal endrast, ikkje utnyttast.
Julebord på Carl Larssons akvarell frå 1904.
Juletradisjonar skal endrast, ikkje utnyttast.