Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Gresk, tyrkisk, dansk eller norsk: Her er yoghurtmagikarane – bakteriane – sett gjennom eit mikroskop.
Foto: Josef Reischig / Wikipedia
Økologi som verkemiddel i intern konkurranse.
Gresk, tyrkisk, dansk eller norsk: Her er yoghurtmagikarane – bakteriane – sett gjennom eit mikroskop.
Foto: Josef Reischig / Wikipedia
Økologi som verkemiddel i intern konkurranse.
Gresk, tyrkisk, dansk eller norsk: Her er yoghurtmagikarane – bakteriane – sett gjennom eit mikroskop.
Foto: Josef Reischig / Wikipedia
Økologi som verkemiddel i intern konkurranse.
Det er naivt å tru at vi kan rekruttere 90.000 fag arbeidarar blant landets sekstenåringar.
Det er naivt å tru at vi kan rekruttere 90.000 fag arbeidarar blant landets sekstenåringar.
Det er naivt å tru at vi kan rekruttere 90.000 fag arbeidarar blant landets sekstenåringar.
Gamalost, gulost og blåost: Kanskje er dei – uansett farge – sunnare enn næringsstoffa dei inneheld, tilseier?
Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
«Det er løyndomsfulle makter i han som i ingen annan norsk ost.»
Gamalost, gulost og blåost: Kanskje er dei – uansett farge – sunnare enn næringsstoffa dei inneheld, tilseier?
Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
«Det er løyndomsfulle makter i han som i ingen annan norsk ost.»
Gamalost, gulost og blåost: Kanskje er dei – uansett farge – sunnare enn næringsstoffa dei inneheld, tilseier?
Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
«Det er løyndomsfulle makter i han som i ingen annan norsk ost.»
For mykje av det gode gjev god vaffel. Men plata i botnen må òg vere god.
Foto: Stefan Kampf/Wikimedia Commons
Ekte hjarte krev kjærleik.
For mykje av det gode gjev god vaffel. Men plata i botnen må òg vere god.
Foto: Stefan Kampf/Wikimedia Commons
Ekte hjarte krev kjærleik.
For mykje av det gode gjev god vaffel. Men plata i botnen må òg vere god.
Foto: Stefan Kampf/Wikimedia Commons
Ekte hjarte krev kjærleik.
Faksimile frå VG HELG 24. februar 2018
Faksimile frå VG HELG 24. februar 2018
Faksimile frå VG HELG 24. februar 2018