Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Smakar dette godt? Ikkje godt å seie, faktisk.
Foto: Wikimedia Commons
Sit smaken i feittet eller feittet i smaken?
Smakar dette godt? Ikkje godt å seie, faktisk.
Foto: Wikimedia Commons
Sit smaken i feittet eller feittet i smaken?
Smakar dette godt? Ikkje godt å seie, faktisk.
Foto: Wikimedia Commons
Sit smaken i feittet eller feittet i smaken?
Når Noreg ikkje bør inngå ein frihandelsavtale med Mercosur, er det ikkje fyrst og fremst av omsyn til norske bønder.
Når Noreg ikkje bør inngå ein frihandelsavtale med Mercosur, er det ikkje fyrst og fremst av omsyn til norske bønder.
Når Noreg ikkje bør inngå ein frihandelsavtale med Mercosur, er det ikkje fyrst og fremst av omsyn til norske bønder.
Ein god hollandés gjer det umoglege mogleg: det feite vert friskt og det tynne tjukt.
Foto: Wikimedia Commons
Dekadanse står for fall.
Ein god hollandés gjer det umoglege mogleg: det feite vert friskt og det tynne tjukt.
Foto: Wikimedia Commons
Dekadanse står for fall.
Ein god hollandés gjer det umoglege mogleg: det feite vert friskt og det tynne tjukt.
Foto: Wikimedia Commons
Dekadanse står for fall.
Slik kan vi kanskje ikkje kjøpe kjøtdeig. Men kor mykje emballasje er naudsynt?
Foto: Rainer Zenz / Wikimedia Commons
Dobbelt opp er mindre enn halvparten så bra.
Slik kan vi kanskje ikkje kjøpe kjøtdeig. Men kor mykje emballasje er naudsynt?
Foto: Rainer Zenz / Wikimedia Commons
Dobbelt opp er mindre enn halvparten så bra.
Slik kan vi kanskje ikkje kjøpe kjøtdeig. Men kor mykje emballasje er naudsynt?
Foto: Rainer Zenz / Wikimedia Commons
Dobbelt opp er mindre enn halvparten så bra.
Kan vi vere ein nasjon av noko vi helst ikkje vil røre ved?
Kan vi vere ein nasjon av noko vi helst ikkje vil røre ved?
Kan vi vere ein nasjon av noko vi helst ikkje vil røre ved?
Hardanger er Noregs frukthjarte – men berre om både små og store får vere med.
Foto: Jan Dahl / NTB scanpix
Nok ein gong: Det er ikkje storleiken det kjem an på.
I alle fall ikkje den horisontale.
Hardanger er Noregs frukthjarte – men berre om både små og store får vere med.
Foto: Jan Dahl / NTB scanpix
Nok ein gong: Det er ikkje storleiken det kjem an på.
I alle fall ikkje den horisontale.
Hardanger er Noregs frukthjarte – men berre om både små og store får vere med.
Foto: Jan Dahl / NTB scanpix
Nok ein gong: Det er ikkje storleiken det kjem an på.
I alle fall ikkje den horisontale.