Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Bustadpolitikk er nødvendig utanfor byane òg.
Bustadpolitikk er nødvendig utanfor byane òg.
Bustadpolitikk er nødvendig utanfor byane òg.
Elg i sennepsåker, for anledninga.
Foto: Joshua Schrecengost/Wikimedia Commons
Rosina til pølsa er ein kjemisk reaksjon.
Elg i sennepsåker, for anledninga.
Foto: Joshua Schrecengost/Wikimedia Commons
Rosina til pølsa er ein kjemisk reaksjon.
Elg i sennepsåker, for anledninga.
Foto: Joshua Schrecengost/Wikimedia Commons
Rosina til pølsa er ein kjemisk reaksjon.
Ikkje vatn, men alkohol med minst mogleg smak. Slik skal vodka helst vere.
Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix
Mindre smak, meir funksjon.
Ikkje vatn, men alkohol med minst mogleg smak. Slik skal vodka helst vere.
Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix
Mindre smak, meir funksjon.
Ikkje vatn, men alkohol med minst mogleg smak. Slik skal vodka helst vere.
Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix
Mindre smak, meir funksjon.
60 gram fersk Sacchoramyces av eit eller anna slag.
Foto: Wikimedia Commons
Sopp gjer mykje mat topp.
60 gram fersk Sacchoramyces av eit eller anna slag.
Foto: Wikimedia Commons
Sopp gjer mykje mat topp.
60 gram fersk Sacchoramyces av eit eller anna slag.
Foto: Wikimedia Commons
Sopp gjer mykje mat topp.
Norsk tørrfisk? Niks, koreansk hwangtae – frå Alaska-pollock.
Foto: Wikimedia Commons
Fisk frå fjerne farvatn for fjernt frå fornufta.
Norsk tørrfisk? Niks, koreansk hwangtae – frå Alaska-pollock.
Foto: Wikimedia Commons
Fisk frå fjerne farvatn for fjernt frå fornufta.
Norsk tørrfisk? Niks, koreansk hwangtae – frå Alaska-pollock.
Foto: Wikimedia Commons
Fisk frå fjerne farvatn for fjernt frå fornufta.
Smakar dette godt? Ikkje godt å seie, faktisk.
Foto: Wikimedia Commons
Sit smaken i feittet eller feittet i smaken?
Smakar dette godt? Ikkje godt å seie, faktisk.
Foto: Wikimedia Commons
Sit smaken i feittet eller feittet i smaken?
Smakar dette godt? Ikkje godt å seie, faktisk.
Foto: Wikimedia Commons
Sit smaken i feittet eller feittet i smaken?