Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Vi set alle klutar til ut frå Kinn. Endeleg.
Alle foto: Siri Helle
Nordsjøen pustar i det vesle puslespelet vårt.
Vi set alle klutar til ut frå Kinn. Endeleg.
Alle foto: Siri Helle
Nordsjøen pustar i det vesle puslespelet vårt.
Vi set alle klutar til ut frå Kinn. Endeleg.
Alle foto: Siri Helle
Nordsjøen pustar i det vesle puslespelet vårt.
Nylimt: Masta er nyleg skøytt. Salo van de Vooren (t.h.) og Asle Espeseth strammar opp beslaga.
Det fins noko som heiter høveleg store utfordringar. Ofte er det det same som at noko akkurat går om ein gjev alt ein har.
Nylimt: Masta er nyleg skøytt. Salo van de Vooren (t.h.) og Asle Espeseth strammar opp beslaga.
Det fins noko som heiter høveleg store utfordringar. Ofte er det det same som at noko akkurat går om ein gjev alt ein har.
Nylimt: Masta er nyleg skøytt. Salo van de Vooren (t.h.) og Asle Espeseth strammar opp beslaga.
Det fins noko som heiter høveleg store utfordringar. Ofte er det det same som at noko akkurat går om ein gjev alt ein har.
Det finst ei verd av sterke smakar der ute – og det er berre å hoppe i det.
Foto: Erik Daniel Drost/Wikimedia Commond
Hipt og hot har to ting felles: Dei toler ikkje
å spreiast for tynt.
Det finst ei verd av sterke smakar der ute – og det er berre å hoppe i det.
Foto: Erik Daniel Drost/Wikimedia Commond
Hipt og hot har to ting felles: Dei toler ikkje
å spreiast for tynt.
Det finst ei verd av sterke smakar der ute – og det er berre å hoppe i det.
Foto: Erik Daniel Drost/Wikimedia Commond
Hipt og hot har to ting felles: Dei toler ikkje
å spreiast for tynt.
Polarbröd med skagenrøre. Eller polarbrød med skagenröra?
Foto: Wikimedia Commons
Herming er ganske feigt.
Polarbröd med skagenrøre. Eller polarbrød med skagenröra?
Foto: Wikimedia Commons
Herming er ganske feigt.
Polarbröd med skagenrøre. Eller polarbrød med skagenröra?
Foto: Wikimedia Commons
Herming er ganske feigt.
Det raude og det grøne ser fint ut saman, men på sikt bidreg ikkje blada til sprø reddikar.
Foto: Wikimedia Commons
Best utan grønt.
Det raude og det grøne ser fint ut saman, men på sikt bidreg ikkje blada til sprø reddikar.
Foto: Wikimedia Commons
Best utan grønt.
Det raude og det grøne ser fint ut saman, men på sikt bidreg ikkje blada til sprø reddikar.
Foto: Wikimedia Commons
Best utan grønt.
Drevet vert fyrst sett i naten med eit smalt settjern, før det vert rabattert ned med eit breiare jern.
Foto: Siri Helle
Kor tungvint må noko vere for å vere antikvarisk?
Drevet vert fyrst sett i naten med eit smalt settjern, før det vert rabattert ned med eit breiare jern.
Foto: Siri Helle
Kor tungvint må noko vere for å vere antikvarisk?
Drevet vert fyrst sett i naten med eit smalt settjern, før det vert rabattert ned med eit breiare jern.
Foto: Siri Helle
Kor tungvint må noko vere for å vere antikvarisk?