Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Sjokoladepulver som klumpar seg – så eksklusivt som det vart førre veke.
Kampen mellom – eller mot – kjempene.
Sjokoladepulver som klumpar seg – så eksklusivt som det vart førre veke.
Kampen mellom – eller mot – kjempene.
Sjokoladepulver som klumpar seg – så eksklusivt som det vart førre veke.
Kampen mellom – eller mot – kjempene.
Gelato servert slik han fortener det – med omtanke og spade.
Foto: Maksym Kozlenko/Wikimedia Commons
Nederlandsk Italia-is er tristare enn sommar utan is.
Gelato servert slik han fortener det – med omtanke og spade.
Foto: Maksym Kozlenko/Wikimedia Commons
Nederlandsk Italia-is er tristare enn sommar utan is.
Gelato servert slik han fortener det – med omtanke og spade.
Foto: Maksym Kozlenko/Wikimedia Commons
Nederlandsk Italia-is er tristare enn sommar utan is.
Kva tid skal ungdom som veks opp på bygda, få lov å vere som andre ungdommar – òg på TV?
Kva tid skal ungdom som veks opp på bygda, få lov å vere som andre ungdommar – òg på TV?
Kva tid skal ungdom som veks opp på bygda, få lov å vere som andre ungdommar – òg på TV?
Slikt som gjer livet bitte litt betre. I det minste av og til.
Foto: Wikipedia
Kartofler forsterkar problemet, ikkje smaken.
Slikt som gjer livet bitte litt betre. I det minste av og til.
Foto: Wikipedia
Kartofler forsterkar problemet, ikkje smaken.
Slikt som gjer livet bitte litt betre. I det minste av og til.
Foto: Wikipedia
Kartofler forsterkar problemet, ikkje smaken.
Blautkake – eit under av feit fløyte. Men ikkje all fløyte er feit nok.
Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons
Ikkje alle gjer seg fortente til å skumme fløyten.
Blautkake – eit under av feit fløyte. Men ikkje all fløyte er feit nok.
Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons
Ikkje alle gjer seg fortente til å skumme fløyten.
Blautkake – eit under av feit fløyte. Men ikkje all fløyte er feit nok.
Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons
Ikkje alle gjer seg fortente til å skumme fløyten.
Om lammet kjem heim frå fjellbeite som dette og er for lite for slakteriet, er det då måleeininga eller lammet det er noko gale med?
Foto: Siri Helle
Er norsk sau tilpassa norske forhold når vekta han får på fjellet, ikkje er god nok?
Om lammet kjem heim frå fjellbeite som dette og er for lite for slakteriet, er det då måleeininga eller lammet det er noko gale med?
Foto: Siri Helle
Er norsk sau tilpassa norske forhold når vekta han får på fjellet, ikkje er god nok?
Om lammet kjem heim frå fjellbeite som dette og er for lite for slakteriet, er det då måleeininga eller lammet det er noko gale med?
Foto: Siri Helle
Er norsk sau tilpassa norske forhold når vekta han får på fjellet, ikkje er god nok?