
Siri Helle
fast skribent i Dag og Tid og agronom.
Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23 (2022). I Dag og Tid skriv ho spalta «Frå matfatet – om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho sanninga om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv eller natur og klima.
Siste artiklar frå Siri Helle
-
Grisevenger
Amerikanarane gav grisen venger. Norgesgruppen klissar vengene til så dei umogleg kan flyge.
-
Klimakvardag med veksesmerter
Om klimameldinga sat langt inne i Stortinget, har livet med den nye miljøvenlege teknologien også sine utfordringar.
-
Søtstoff
Null kaloriar kan vere sjølve symbolet på galskapen.
-
Steikeost
Å grille ost er slett ikkje vanskeleg – for andre enn Tine.
-
Ultraprosessert mat
Kven skal vi tru på når ikkje eingong Helsedirektoratet klarer å halde sin eigen tråd om kva som er sunn mat?
-
Jordbrukssubsidiar
Det er ikkje tilfeldig at eitt kilo sau får dobbelt så mykje tilskot som eitt kilo kylling.
-
Turisme på full gass
Turismen er på veg til å verte hovudnæringa i gruvesamfunnet. Kan han verte meir enn eit nødvendig vonde?
-
Slakting
Vi veit ikkje alt om norske slaktereglar, og nokon synest det kan halde fram slik.
-
Der ingen blir fødde og ingen skal døy
Ikkje alle kan bu på Svalbard. Men nokon er pukka nøydde til å bu her.
-
Grillsaus
Industrien har røyklagt oss i for mange år.
-
Oppdrettslaks
No får du kjøpt landbasert oppdrettslaks i butikken. Er det eit godt val?
-
Ikkje heilt kolsvart
Snart legg kolstøvet seg over Longyearbyen på Svalbard for siste gong. Kor mørkt er eigentleg kapittelet som snart, truleg, er over?
-
Tollvernet
Kor mykje av prisen du betalar for mat i butikken, er toll?
-
Næringslaus godterisaft
Minus og minus vert ikkje alltid pluss.
-
Matprisar
Om prisane på mat skal få skulda for at renta ikkje går ned, skal vi i alle fall vite kva prisauken kjem av.
-
Torsk
Det går nedover for lofottorsken. Heldigvis har nokon ein plan.
-
Mellomrom på meieriet
Nyansar er bra. Men kan det verte for mykje av det gode?
-
Jakt og vilt kjøt
Eg mistenker at Miljøpartiet Dei Grøne ikkje ser nasjonalparken for berre kjøtskam.
-
Kor mange syrer må til for å lage ein sjokoladebolle?
-
Klarar vi verkeleg ikkje å kutte salaten vår sjølv?