Dagfinn Nordbø

Dagfinn Nordbø er tekstforfattar og fast skribent i DAG OG TID. Han skriv om mat og matopplevingar i spalta «Matmonsen». Både humor og historia bak matrettane er viktige element i tekstane hans.

Nordbø har lang erfaring frå media og har skrive satiriske sketsjar, songtekstar og andre humoristiske innslag til radio og sceneshow. Mellom anna var han i over 20 år fast bidragsytar til Hallo i Uken på NRK og har skrive tekstar for Nitimen og reiseradioen. Han har også vore tekstforfattar for mellom andre Shabana Rehman, Rune Andersen, Nils Vogt og Anne Marit Jacobsen. Han held dessutan ofte foredrag om poesi og satire. Han har òg grunnlagt Det norske poesi & satireorkester som i 2011 publiserte plata «Åssengårea?».

Les meir om Nordbø på nettsida hans Nordbo.no. Nedanfor kan du lese spalta hans «Matmonsen».

post@nordbo.no

Artiklar

1 2 3 4 ... 21 »
Smakar alle egg det same? Nei, det er eg ikkje einig i.

Smakar alle egg det same? Nei, det er eg ikkje einig i.

Foto: Erik Røed

Smakar alle egg det same? Nei, det er eg ikkje einig i.

Smakar alle egg det same? Nei, det er eg ikkje einig i.

Foto: Erik Røed

Smakar alle egg det same? Nei, det er eg ikkje einig i.

Smakar alle egg det same? Nei, det er eg ikkje einig i.

Foto: Erik Røed

I kvardagen kan det verte litt stress, til dømes får du ikkje den grøne pynten heilt perfekt. Men her er den herlege tomatsuppa mi med skrei.

I kvardagen kan det verte litt stress, til dømes får du ikkje den grøne pynten heilt perfekt. Men her er den herlege tomatsuppa mi med skrei.

Foto: Dagfinn Nordbø

I kvardagen kan det verte litt stress, til dømes får du ikkje den grøne pynten heilt perfekt. Men her er den herlege tomatsuppa mi med skrei.

I kvardagen kan det verte litt stress, til dømes får du ikkje den grøne pynten heilt perfekt. Men her er den herlege tomatsuppa mi med skrei.

Foto: Dagfinn Nordbø

I kvardagen kan det verte litt stress, til dømes får du ikkje den grøne pynten heilt perfekt. Men her er den herlege tomatsuppa mi med skrei.

I kvardagen kan det verte litt stress, til dømes får du ikkje den grøne pynten heilt perfekt. Men her er den herlege tomatsuppa mi med skrei.

Foto: Dagfinn Nordbø

Sitrusmarinert kamskjel med estragon, lime og olivenolje.

Sitrusmarinert kamskjel med estragon, lime og olivenolje.

Alle foto: Dagfinn Nordbø

Sitrusmarinert kamskjel med estragon, lime og olivenolje.

Sitrusmarinert kamskjel med estragon, lime og olivenolje.

Alle foto: Dagfinn Nordbø

Sitrusmarinert kamskjel med estragon, lime og olivenolje.

Sitrusmarinert kamskjel med estragon, lime og olivenolje.

Alle foto: Dagfinn Nordbø

Finaste finnbiffen med grøne erter, potet og tyting.

Finaste finnbiffen med grøne erter, potet og tyting.

Foto: Dagfinn Nordbø

Finaste finnbiffen med grøne erter, potet og tyting.

Finaste finnbiffen med grøne erter, potet og tyting.

Foto: Dagfinn Nordbø

Finaste finnbiffen med grøne erter, potet og tyting.

Finaste finnbiffen med grøne erter, potet og tyting.

Foto: Dagfinn Nordbø

Krepsen er genial fordi han smakar fantastisk: Først når han ligg på fatet, så når han er blitt suppe.

Krepsen er genial fordi han smakar fantastisk: Først når han ligg på fatet, så når han er blitt suppe.

Foto: Dagfinn Nordbø

Krepsen er genial fordi han smakar fantastisk: Først når han ligg på fatet, så når han er blitt suppe.

Krepsen er genial fordi han smakar fantastisk: Først når han ligg på fatet, så når han er blitt suppe.

Foto: Dagfinn Nordbø

Krepsen er genial fordi han smakar fantastisk: Først når han ligg på fatet, så når han er blitt suppe.

Krepsen er genial fordi han smakar fantastisk: Først når han ligg på fatet, så når han er blitt suppe.

Foto: Dagfinn Nordbø

Reinsdyr kan fint serverast utan purear, men med reine smakar. Her med brekkbønner, eg brukte grøne erter.

Reinsdyr kan fint serverast utan purear, men med reine smakar. Her med brekkbønner, eg brukte grøne erter.

Foto via Wikimedia Commons

Reinsdyr kan fint serverast utan purear, men med reine smakar. Her med brekkbønner, eg brukte grøne erter.

Reinsdyr kan fint serverast utan purear, men med reine smakar. Her med brekkbønner, eg brukte grøne erter.

Foto via Wikimedia Commons

Reinsdyr kan fint serverast utan purear, men med reine smakar. Her med brekkbønner, eg brukte grøne erter.

Reinsdyr kan fint serverast utan purear, men med reine smakar. Her med brekkbønner, eg brukte grøne erter.

Foto via Wikimedia Commons

1 2 3 4 ... 21 »