Robotmjølk: 62,9 prosent av norske kyr vert no mjølka av ein robot.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Mjølkeproduksjon
Vert ein kvotefri mjølkeproduksjon ein produksjon på meir kraftfôr?
Robotmjølk: 62,9 prosent av norske kyr vert no mjølka av ein robot.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Mjølkeproduksjon
Vert ein kvotefri mjølkeproduksjon ein produksjon på meir kraftfôr?
Robotmjølk: 62,9 prosent av norske kyr vert no mjølka av ein robot.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Mjølkeproduksjon
Vert ein kvotefri mjølkeproduksjon ein produksjon på meir kraftfôr?
Teikning: May Linn Clement
Våren er grøn
Saman går me ut i hagen og bort til magnoliaen, eg strekkjer handa ut mot ein knopp og rører han forsiktig.
Teikning: May Linn Clement
Våren er grøn
Saman går me ut i hagen og bort til magnoliaen, eg strekkjer handa ut mot ein knopp og rører han forsiktig.
Teikning: May Linn Clement
Våren er grøn
Saman går me ut i hagen og bort til magnoliaen, eg strekkjer handa ut mot ein knopp og rører han forsiktig.
Lina Kostenko (94) bur framleis i Kyiv. Foto frå 2006.
Foto via Wikimedia Commons
Ukrainske geni
Lina Kostenko, fødd i 1930, er utan tvil den fremste poeten i Ukraina.
Lina Kostenko (94) bur framleis i Kyiv. Foto frå 2006.
Foto via Wikimedia Commons
Ukrainske geni
Lina Kostenko, fødd i 1930, er utan tvil den fremste poeten i Ukraina.
Lina Kostenko (94) bur framleis i Kyiv. Foto frå 2006.
Foto via Wikimedia Commons
Ukrainske geni
Lina Kostenko, fødd i 1930, er utan tvil den fremste poeten i Ukraina.
Fisk og sjokolade: Vi veit kva som er sunnast. Likevel fann Folkehelseinstituttet i 2016 at born et meir sjokolade enn fisk.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Kosthaldsråd
Det einaste som er heilt sikkert, er at vitskapen framleis slit med å finne ut kva som er sunt og ikkje.
Fisk og sjokolade: Vi veit kva som er sunnast. Likevel fann Folkehelseinstituttet i 2016 at born et meir sjokolade enn fisk.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Kosthaldsråd
Det einaste som er heilt sikkert, er at vitskapen framleis slit med å finne ut kva som er sunt og ikkje.
Fisk og sjokolade: Vi veit kva som er sunnast. Likevel fann Folkehelseinstituttet i 2016 at born et meir sjokolade enn fisk.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Kosthaldsråd
Det einaste som er heilt sikkert, er at vitskapen framleis slit med å finne ut kva som er sunt og ikkje.
Vikingar i Hafrsfjord utanfor Stavanger. Bakgrunnen til ordet viking er opstridd og uviss.
Foto: Alf Ove Hansen / NTB
Vik frå meg
Vikingar kunne nok vika for overmakta, men det er ikkje difor dei er kalla vikingar.
Vikingar i Hafrsfjord utanfor Stavanger. Bakgrunnen til ordet viking er opstridd og uviss.
Foto: Alf Ove Hansen / NTB
Vik frå meg
Vikingar kunne nok vika for overmakta, men det er ikkje difor dei er kalla vikingar.
Vikingar i Hafrsfjord utanfor Stavanger. Bakgrunnen til ordet viking er opstridd og uviss.
Foto: Alf Ove Hansen / NTB
Vik frå meg
Vikingar kunne nok vika for overmakta, men det er ikkje difor dei er kalla vikingar.
Foto: Pål Kluften / Maihaugen / Digitalt Museum
Diktarar som hadde kontakt med Olav Nygard
Foto: Pål Kluften / Maihaugen / Digitalt Museum
Diktarar som hadde kontakt med Olav Nygard
Foto: Pål Kluften / Maihaugen / Digitalt Museum
Diktarar som hadde kontakt med Olav Nygard
Teikning: May Linn Clement
Gåvekortet
«Det er ikkje sikkert gåvekortet er gyldig lenger. Men fyrst må ho finne det.»
Teikning: May Linn Clement
Gåvekortet
«Det er ikkje sikkert gåvekortet er gyldig lenger. Men fyrst må ho finne det.»
Teikning: May Linn Clement
Gåvekortet
«Det er ikkje sikkert gåvekortet er gyldig lenger. Men fyrst må ho finne det.»
Stinn brakke
«Nokre matvarer gjer oss meir pruppstinne enn andre.»
Stinn brakke
«Nokre matvarer gjer oss meir pruppstinne enn andre.»
Stinn brakke
«Nokre matvarer gjer oss meir pruppstinne enn andre.»
Foto: P.L. Tonstad / NTB
Diktet: Nils-Aslak Valkeapää
«I 19. dikt målar poeten ein vid himmel med berre seks ord.»
Foto: P.L. Tonstad / NTB
Diktet: Nils-Aslak Valkeapää
«I 19. dikt målar poeten ein vid himmel med berre seks ord.»
Foto: P.L. Tonstad / NTB
Diktet: Nils-Aslak Valkeapää
«I 19. dikt målar poeten ein vid himmel med berre seks ord.»
Dette er openbert typisk norsk. Men må det smake riktig – eller held det at det smaker godt?
Foto: Solveig Vikene / NTB
Norvegia
Er det ikkje naturleg å utvikle seg under modning?
Dette er openbert typisk norsk. Men må det smake riktig – eller held det at det smaker godt?
Foto: Solveig Vikene / NTB
Norvegia
Er det ikkje naturleg å utvikle seg under modning?
Dette er openbert typisk norsk. Men må det smake riktig – eller held det at det smaker godt?
Foto: Solveig Vikene / NTB
Norvegia
Er det ikkje naturleg å utvikle seg under modning?