Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Egg har superkrefter og kan måtte vernast godt om det vert for få av dei.
Foto: Pxhere.com
Tollvernet har sine sider.
Egg har superkrefter og kan måtte vernast godt om det vert for få av dei.
Foto: Pxhere.com
Tollvernet har sine sider.
Egg har superkrefter og kan måtte vernast godt om det vert for få av dei.
Foto: Pxhere.com
Tollvernet har sine sider.
Tomme båsar: Er det denne framtida småskala-mjølkebonden går i møte?
Foto via Wikimedia Commons
Fungerande båsfjøs bør få stå tida si – så lenge kyrne får brukt beitekompetansen sin.
Tomme båsar: Er det denne framtida småskala-mjølkebonden går i møte?
Foto via Wikimedia Commons
Fungerande båsfjøs bør få stå tida si – så lenge kyrne får brukt beitekompetansen sin.
Tomme båsar: Er det denne framtida småskala-mjølkebonden går i møte?
Foto via Wikimedia Commons
Fungerande båsfjøs bør få stå tida si – så lenge kyrne får brukt beitekompetansen sin.
Kvar er norsk jordbruk på veg – til fjells eller inn i fjøset? Ja takk, begge deler, seier denne gjengen her.
Foto: Lise Åserud (FRB) / NTB
Ei ny merkeordning for grasfôra kjøt må ikkje drukne i mengda.
Kvar er norsk jordbruk på veg – til fjells eller inn i fjøset? Ja takk, begge deler, seier denne gjengen her.
Foto: Lise Åserud (FRB) / NTB
Ei ny merkeordning for grasfôra kjøt må ikkje drukne i mengda.
Kvar er norsk jordbruk på veg – til fjells eller inn i fjøset? Ja takk, begge deler, seier denne gjengen her.
Foto: Lise Åserud (FRB) / NTB
Ei ny merkeordning for grasfôra kjøt må ikkje drukne i mengda.
«Mange typar olje» heiter dette biletet frå Wikimedia Commons. Kva for ein som er best, kjem an på kva ein skal bruke han til.
Foto via Wikimedia Commons
Enkle val er feitt, men kan fort skli vekk mellom fingrane.
«Mange typar olje» heiter dette biletet frå Wikimedia Commons. Kva for ein som er best, kjem an på kva ein skal bruke han til.
Foto via Wikimedia Commons
Enkle val er feitt, men kan fort skli vekk mellom fingrane.
«Mange typar olje» heiter dette biletet frå Wikimedia Commons. Kva for ein som er best, kjem an på kva ein skal bruke han til.
Foto via Wikimedia Commons
Enkle val er feitt, men kan fort skli vekk mellom fingrane.
Desse burgarane inneheld ikkje kjøt, men moglegvis desto meir fytinsyre, og det er ikkje nødvendigvis bra.
Foto: Thomson200 / Wikimedia Commons
Trudde du at du kjende alle stoffa i maten din? Møt fytinsyra.
Desse burgarane inneheld ikkje kjøt, men moglegvis desto meir fytinsyre, og det er ikkje nødvendigvis bra.
Foto: Thomson200 / Wikimedia Commons
Trudde du at du kjende alle stoffa i maten din? Møt fytinsyra.
Desse burgarane inneheld ikkje kjøt, men moglegvis desto meir fytinsyre, og det er ikkje nødvendigvis bra.
Foto: Thomson200 / Wikimedia Commons
Trudde du at du kjende alle stoffa i maten din? Møt fytinsyra.
Heilt opp ned: I Noreg gjerdar vi hjorten ute, men i New Zealand, verdas største vilteksportør, gjerdar dei han inne.
Foto: Wikimedia Commons
Har du høyrt om hjorten som reiste kring halve jorda for å kome til eit daglegvarefryseskap?
Heilt opp ned: I Noreg gjerdar vi hjorten ute, men i New Zealand, verdas største vilteksportør, gjerdar dei han inne.
Foto: Wikimedia Commons
Har du høyrt om hjorten som reiste kring halve jorda for å kome til eit daglegvarefryseskap?
Heilt opp ned: I Noreg gjerdar vi hjorten ute, men i New Zealand, verdas største vilteksportør, gjerdar dei han inne.
Foto: Wikimedia Commons
Har du høyrt om hjorten som reiste kring halve jorda for å kome til eit daglegvarefryseskap?