Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Her er Oskar Westerlin på scena under VG-lista i fjor. I år sel han bollar. Kven tener på det, skal tru?
Foto: Heiko Junge / NTB
Ikkje all mat som gøymer seg bak eit kjent namn, er like dårleg som bollane til Oskar Westerlin. Men alle har eitt problem felles.
Her er Oskar Westerlin på scena under VG-lista i fjor. I år sel han bollar. Kven tener på det, skal tru?
Foto: Heiko Junge / NTB
Ikkje all mat som gøymer seg bak eit kjent namn, er like dårleg som bollane til Oskar Westerlin. Men alle har eitt problem felles.
Her er Oskar Westerlin på scena under VG-lista i fjor. I år sel han bollar. Kven tener på det, skal tru?
Foto: Heiko Junge / NTB
Ikkje all mat som gøymer seg bak eit kjent namn, er like dårleg som bollane til Oskar Westerlin. Men alle har eitt problem felles.
Her ser du ein japansk wasabiåker, og det er truleg det næraste du kjem ekte wasabi på ei stund.
Foto: Pxhere-com
Snobbejuks, kallar vi slikt.
Her ser du ein japansk wasabiåker, og det er truleg det næraste du kjem ekte wasabi på ei stund.
Foto: Pxhere-com
Snobbejuks, kallar vi slikt.
Her ser du ein japansk wasabiåker, og det er truleg det næraste du kjem ekte wasabi på ei stund.
Foto: Pxhere-com
Snobbejuks, kallar vi slikt.
Kvit og brun ost: Norskare vert det ikkje. Men kor lenge tek vi oss råd til å prioritere vår eigen matproduksjon?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
På tide å hente ostehøvelen fram frå skuffa.
Kvit og brun ost: Norskare vert det ikkje. Men kor lenge tek vi oss råd til å prioritere vår eigen matproduksjon?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
På tide å hente ostehøvelen fram frå skuffa.
Kvit og brun ost: Norskare vert det ikkje. Men kor lenge tek vi oss råd til å prioritere vår eigen matproduksjon?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
På tide å hente ostehøvelen fram frå skuffa.
Egg har superkrefter og kan måtte vernast godt om det vert for få av dei.
Foto: Pxhere.com
Tollvernet har sine sider.
Egg har superkrefter og kan måtte vernast godt om det vert for få av dei.
Foto: Pxhere.com
Tollvernet har sine sider.
Egg har superkrefter og kan måtte vernast godt om det vert for få av dei.
Foto: Pxhere.com
Tollvernet har sine sider.
Tomme båsar: Er det denne framtida småskala-mjølkebonden går i møte?
Foto via Wikimedia Commons
Fungerande båsfjøs bør få stå tida si – så lenge kyrne får brukt beitekompetansen sin.
Tomme båsar: Er det denne framtida småskala-mjølkebonden går i møte?
Foto via Wikimedia Commons
Fungerande båsfjøs bør få stå tida si – så lenge kyrne får brukt beitekompetansen sin.
Tomme båsar: Er det denne framtida småskala-mjølkebonden går i møte?
Foto via Wikimedia Commons
Fungerande båsfjøs bør få stå tida si – så lenge kyrne får brukt beitekompetansen sin.
Kvar er norsk jordbruk på veg – til fjells eller inn i fjøset? Ja takk, begge deler, seier denne gjengen her.
Foto: Lise Åserud (FRB) / NTB
Ei ny merkeordning for grasfôra kjøt må ikkje drukne i mengda.
Kvar er norsk jordbruk på veg – til fjells eller inn i fjøset? Ja takk, begge deler, seier denne gjengen her.
Foto: Lise Åserud (FRB) / NTB
Ei ny merkeordning for grasfôra kjøt må ikkje drukne i mengda.
Kvar er norsk jordbruk på veg – til fjells eller inn i fjøset? Ja takk, begge deler, seier denne gjengen her.
Foto: Lise Åserud (FRB) / NTB
Ei ny merkeordning for grasfôra kjøt må ikkje drukne i mengda.