Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Denne trøffelkorga kostar deg dyrt, men ho er i det minste ekte.
Foto: Zdenek Stary / Wikimedia Commons
Di sjeldnare noko er, di lettare er det å verte lurt.
Denne trøffelkorga kostar deg dyrt, men ho er i det minste ekte.
Foto: Zdenek Stary / Wikimedia Commons
Di sjeldnare noko er, di lettare er det å verte lurt.
Denne trøffelkorga kostar deg dyrt, men ho er i det minste ekte.
Foto: Zdenek Stary / Wikimedia Commons
Di sjeldnare noko er, di lettare er det å verte lurt.
Dette kjøtstykket ser godt ut, men om det har høg kvalitet, er vanskeleg å måle med auga.
Foto: Pxhere.com
Ein kjendis på pakken seier fint lite om kva som er inni.
Dette kjøtstykket ser godt ut, men om det har høg kvalitet, er vanskeleg å måle med auga.
Foto: Pxhere.com
Ein kjendis på pakken seier fint lite om kva som er inni.
Dette kjøtstykket ser godt ut, men om det har høg kvalitet, er vanskeleg å måle med auga.
Foto: Pxhere.com
Ein kjendis på pakken seier fint lite om kva som er inni.
Med jord på: Gulrøter kjem frå jorda, men systemet dei vert tatt opp i, kan framstå som temmeleg unaturleg.
Foto: Kent Skibstad / NTB
Rota heng framleis på greip, men det er det lite anna som gjer.
Med jord på: Gulrøter kjem frå jorda, men systemet dei vert tatt opp i, kan framstå som temmeleg unaturleg.
Foto: Kent Skibstad / NTB
Rota heng framleis på greip, men det er det lite anna som gjer.
Med jord på: Gulrøter kjem frå jorda, men systemet dei vert tatt opp i, kan framstå som temmeleg unaturleg.
Foto: Kent Skibstad / NTB
Rota heng framleis på greip, men det er det lite anna som gjer.
Vi kan tru at alle dyr er like, men i den verkelege verda er nokre dyr likare enn andre.
Vi kan tru at alle dyr er like, men i den verkelege verda er nokre dyr likare enn andre.
Vi kan tru at alle dyr er like, men i den verkelege verda er nokre dyr likare enn andre.
Tacofredag: Ingen dårleg start på helga, dette – i det minste ikkje så lenge skålene er fleire enn posane.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Gå inn i helga med fleire skåler enn posar.
Tacofredag: Ingen dårleg start på helga, dette – i det minste ikkje så lenge skålene er fleire enn posane.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Gå inn i helga med fleire skåler enn posar.
Tacofredag: Ingen dårleg start på helga, dette – i det minste ikkje så lenge skålene er fleire enn posane.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Gå inn i helga med fleire skåler enn posar.
Fiskedisk: Et du meir fisk om du har ein slik i nabolaget, enn om det einaste tilbodet er vakuumpakka og/eller frosen fisk?
Arkivfoto: NTB
Ein gong var vi vikingar, men no vil vi berre ete rosa fisk.
Fiskedisk: Et du meir fisk om du har ein slik i nabolaget, enn om det einaste tilbodet er vakuumpakka og/eller frosen fisk?
Arkivfoto: NTB
Ein gong var vi vikingar, men no vil vi berre ete rosa fisk.
Fiskedisk: Et du meir fisk om du har ein slik i nabolaget, enn om det einaste tilbodet er vakuumpakka og/eller frosen fisk?
Arkivfoto: NTB
Ein gong var vi vikingar, men no vil vi berre ete rosa fisk.