Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Det kan nok vere utakknemleg å vere parkeringsvakt eller billettkontrollør. Men får dei meir kritikk enn ein lokalpolitikar?
Det kan nok vere utakknemleg å vere parkeringsvakt eller billettkontrollør. Men får dei meir kritikk enn ein lokalpolitikar?
Det kan nok vere utakknemleg å vere parkeringsvakt eller billettkontrollør. Men får dei meir kritikk enn ein lokalpolitikar?
Dette er ein utanlandsk supermarknad av det koselege slaget. Dei utanlandske supermarknadane næringsministeren vår vil ha til Noreg, ser nok litt annleis ut.
Foto: Jim Osley / Wikimedia Commons
Noreg har kvantitet i massevis, men kva med kvaliteten?
Dette er ein utanlandsk supermarknad av det koselege slaget. Dei utanlandske supermarknadane næringsministeren vår vil ha til Noreg, ser nok litt annleis ut.
Foto: Jim Osley / Wikimedia Commons
Noreg har kvantitet i massevis, men kva med kvaliteten?
Dette er ein utanlandsk supermarknad av det koselege slaget. Dei utanlandske supermarknadane næringsministeren vår vil ha til Noreg, ser nok litt annleis ut.
Foto: Jim Osley / Wikimedia Commons
Noreg har kvantitet i massevis, men kva med kvaliteten?
Haust i ei gryte. Men kva bør ho koste, og kven skal få levere ho til butikkane?
Foto: NTB
Lammeprisane er rett og slett rotete.
Haust i ei gryte. Men kva bør ho koste, og kven skal få levere ho til butikkane?
Foto: NTB
Lammeprisane er rett og slett rotete.
Haust i ei gryte. Men kva bør ho koste, og kven skal få levere ho til butikkane?
Foto: NTB
Lammeprisane er rett og slett rotete.
Her er det er mange grønsaker ute og går. Men kva med dei som gøymer seg?
Foto: Pxhere.com
Grønsaker må ikkje vere grøne lenger.
Her er det er mange grønsaker ute og går. Men kva med dei som gøymer seg?
Foto: Pxhere.com
Grønsaker må ikkje vere grøne lenger.
Her er det er mange grønsaker ute og går. Men kva med dei som gøymer seg?
Foto: Pxhere.com
Grønsaker må ikkje vere grøne lenger.
Dadlar på ein daddelpalme liknar meir på druer enn jordbær, men er altså ingen av delane.
Foto: Vicharam / Wikimedia Commons
Nei, det finst ikkje, og det er heile poenget.
Dadlar på ein daddelpalme liknar meir på druer enn jordbær, men er altså ingen av delane.
Foto: Vicharam / Wikimedia Commons
Nei, det finst ikkje, og det er heile poenget.
Dadlar på ein daddelpalme liknar meir på druer enn jordbær, men er altså ingen av delane.
Foto: Vicharam / Wikimedia Commons
Nei, det finst ikkje, og det er heile poenget.
Desse kjeksa ser jo ganske så sunne ut, men fiberinnhaldet er ikkje lett å bestemme med auga.
Foto: Pxhere.com
Kjeksmengda gjev seg ikkje på tørre møkka, men kjeks er framleis ganske tørt.
Desse kjeksa ser jo ganske så sunne ut, men fiberinnhaldet er ikkje lett å bestemme med auga.
Foto: Pxhere.com
Kjeksmengda gjev seg ikkje på tørre møkka, men kjeks er framleis ganske tørt.
Desse kjeksa ser jo ganske så sunne ut, men fiberinnhaldet er ikkje lett å bestemme med auga.
Foto: Pxhere.com
Kjeksmengda gjev seg ikkje på tørre møkka, men kjeks er framleis ganske tørt.