Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
To små strå, med små korn på, må ned i jorda gå, og fleire folder få, så dei vert mat til fleir enn få.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Eit lite korn kan få ei stor verd til å skjelve.
To små strå, med små korn på, må ned i jorda gå, og fleire folder få, så dei vert mat til fleir enn få.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Eit lite korn kan få ei stor verd til å skjelve.
To små strå, med små korn på, må ned i jorda gå, og fleire folder få, så dei vert mat til fleir enn få.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Eit lite korn kan få ei stor verd til å skjelve.
Fjorddumpingsmotstandarane hadde mest grunn til å vere skuffa over avslaget til næringsminister Jan Christian Vestre 6. mai.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Næringsministeren skjerpar krava til Nordic Rutile, men vil ikkje nekte selskapet å dumpe gruveavfall i Førdefjorden.
Fjorddumpingsmotstandarane hadde mest grunn til å vere skuffa over avslaget til næringsminister Jan Christian Vestre 6. mai.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Næringsministeren skjerpar krava til Nordic Rutile, men vil ikkje nekte selskapet å dumpe gruveavfall i Førdefjorden.
Fjorddumpingsmotstandarane hadde mest grunn til å vere skuffa over avslaget til næringsminister Jan Christian Vestre 6. mai.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Næringsministeren skjerpar krava til Nordic Rutile, men vil ikkje nekte selskapet å dumpe gruveavfall i Førdefjorden.
Billeg eller dyr mat? Her får vi dommen. Men kva er eigentleg rett pris å betale?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Lågare matprisar, seier opposisjonen. Men for kven – og på kva?
Billeg eller dyr mat? Her får vi dommen. Men kva er eigentleg rett pris å betale?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Lågare matprisar, seier opposisjonen. Men for kven – og på kva?
Billeg eller dyr mat? Her får vi dommen. Men kva er eigentleg rett pris å betale?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Lågare matprisar, seier opposisjonen. Men for kven – og på kva?
Ostetrådar: Det skal henge litt frå ein god pizza, skal det ikkje det, då?
Foto: Wikimedia Commons
Vitskapen fortel oss kvifor ost smeltar, men han kan også gå for langt.
Ostetrådar: Det skal henge litt frå ein god pizza, skal det ikkje det, då?
Foto: Wikimedia Commons
Vitskapen fortel oss kvifor ost smeltar, men han kan også gå for langt.
Ostetrådar: Det skal henge litt frå ein god pizza, skal det ikkje det, då?
Foto: Wikimedia Commons
Vitskapen fortel oss kvifor ost smeltar, men han kan også gå for langt.
Det er på høg tid å spørje kva vi eigentleg skal med ein landbruksminister i tida mellom mai og april.
Det er på høg tid å spørje kva vi eigentleg skal med ein landbruksminister i tida mellom mai og april.
Det er på høg tid å spørje kva vi eigentleg skal med ein landbruksminister i tida mellom mai og april.
Meir langreist enn ein skulle tru: Laksen er fin og flott, men særleg norsk er han ikkje.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Skal vi endeleg slutte å late som oppdrettslaksen er norsk?
Meir langreist enn ein skulle tru: Laksen er fin og flott, men særleg norsk er han ikkje.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Skal vi endeleg slutte å late som oppdrettslaksen er norsk?
Meir langreist enn ein skulle tru: Laksen er fin og flott, men særleg norsk er han ikkje.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Skal vi endeleg slutte å late som oppdrettslaksen er norsk?