Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Frisk frukt i fine fargar er flott i ferien. Foto: pxhere.com
Foto: pxhere.com
Framleis litt rusk i fruktdrikkmaskineriet.
Frisk frukt i fine fargar er flott i ferien. Foto: pxhere.com
Foto: pxhere.com
Framleis litt rusk i fruktdrikkmaskineriet.
Frisk frukt i fine fargar er flott i ferien. Foto: pxhere.com
Foto: pxhere.com
Framleis litt rusk i fruktdrikkmaskineriet.
Lærling og kjøkkensjef side om side: Martin Vie og Thomas Holme Smådal i sving.
FØRDE: Aldri har så mange vore så opptekne av mat som vi er i dag, men bygginga av matnasjonen Noreg står i alvorleg fare for å strande av mangel på arbeidskraft.
Lærling og kjøkkensjef side om side: Martin Vie og Thomas Holme Smådal i sving.
FØRDE: Aldri har så mange vore så opptekne av mat som vi er i dag, men bygginga av matnasjonen Noreg står i alvorleg fare for å strande av mangel på arbeidskraft.
Lærling og kjøkkensjef side om side: Martin Vie og Thomas Holme Smådal i sving.
FØRDE: Aldri har så mange vore så opptekne av mat som vi er i dag, men bygginga av matnasjonen Noreg står i alvorleg fare for å strande av mangel på arbeidskraft.
Dette graset er kanskje ikkje så grønt, men det er desto meir næringsrikt og kan endåtil brukast som menneskemat.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Vi kan alle ete meir norsk gras.
Dette graset er kanskje ikkje så grønt, men det er desto meir næringsrikt og kan endåtil brukast som menneskemat.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Vi kan alle ete meir norsk gras.
Dette graset er kanskje ikkje så grønt, men det er desto meir næringsrikt og kan endåtil brukast som menneskemat.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Vi kan alle ete meir norsk gras.
Om vi kan lage ein regnboge berre i gulrøter, kor mykje mangfald vi ikkje har smakt enno, finst det ikkje då der ute?
Foto: Pixnio.com
At matproduksjon treng mangfald, burde seie seg sjølv.
Om vi kan lage ein regnboge berre i gulrøter, kor mykje mangfald vi ikkje har smakt enno, finst det ikkje då der ute?
Foto: Pixnio.com
At matproduksjon treng mangfald, burde seie seg sjølv.
Om vi kan lage ein regnboge berre i gulrøter, kor mykje mangfald vi ikkje har smakt enno, finst det ikkje då der ute?
Foto: Pixnio.com
At matproduksjon treng mangfald, burde seie seg sjølv.
Mykje energi, få kaloriar: Kor mykje sprut er det eigentleg i energidrikkhylla?
Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons
Sjølv ikkje drikkevarebransjen får energi til å oppstå frå ingenting.
Mykje energi, få kaloriar: Kor mykje sprut er det eigentleg i energidrikkhylla?
Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons
Sjølv ikkje drikkevarebransjen får energi til å oppstå frå ingenting.
Mykje energi, få kaloriar: Kor mykje sprut er det eigentleg i energidrikkhylla?
Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons
Sjølv ikkje drikkevarebransjen får energi til å oppstå frå ingenting.
Vi må jobbe lenger, men det er naivt å tru at alle kan jobbe like lenge.
Vi må jobbe lenger, men det er naivt å tru at alle kan jobbe like lenge.
Vi må jobbe lenger, men det er naivt å tru at alle kan jobbe like lenge.