Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Ostetrådar: Det skal henge litt frå ein god pizza, skal det ikkje det, då?
Foto: Wikimedia Commons
Vitskapen fortel oss kvifor ost smeltar, men han kan også gå for langt.
Ostetrådar: Det skal henge litt frå ein god pizza, skal det ikkje det, då?
Foto: Wikimedia Commons
Vitskapen fortel oss kvifor ost smeltar, men han kan også gå for langt.
Ostetrådar: Det skal henge litt frå ein god pizza, skal det ikkje det, då?
Foto: Wikimedia Commons
Vitskapen fortel oss kvifor ost smeltar, men han kan også gå for langt.
Det er på høg tid å spørje kva vi eigentleg skal med ein landbruksminister i tida mellom mai og april.
Det er på høg tid å spørje kva vi eigentleg skal med ein landbruksminister i tida mellom mai og april.
Det er på høg tid å spørje kva vi eigentleg skal med ein landbruksminister i tida mellom mai og april.
Meir langreist enn ein skulle tru: Laksen er fin og flott, men særleg norsk er han ikkje.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Skal vi endeleg slutte å late som oppdrettslaksen er norsk?
Meir langreist enn ein skulle tru: Laksen er fin og flott, men særleg norsk er han ikkje.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Skal vi endeleg slutte å late som oppdrettslaksen er norsk?
Meir langreist enn ein skulle tru: Laksen er fin og flott, men særleg norsk er han ikkje.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Skal vi endeleg slutte å late som oppdrettslaksen er norsk?
Himmelen? Ja, for mange er eit modningslager for Parmigiano-Reggiano ikkje langt unna.
Foto: Marco Vasini / AP / NTB
Tusen år gamle ystetradisjonar får ikkje plass i ei dressingflaske.
Himmelen? Ja, for mange er eit modningslager for Parmigiano-Reggiano ikkje langt unna.
Foto: Marco Vasini / AP / NTB
Tusen år gamle ystetradisjonar får ikkje plass i ei dressingflaske.
Himmelen? Ja, for mange er eit modningslager for Parmigiano-Reggiano ikkje langt unna.
Foto: Marco Vasini / AP / NTB
Tusen år gamle ystetradisjonar får ikkje plass i ei dressingflaske.
Dette mennesket protesterer ikkje mot genmodifisert matproduksjon fordi det gjer henne sjuk, men fordi det kan gjere verda sjuk.
Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB
GMO har andre problem enn vår norske helse.
Dette mennesket protesterer ikkje mot genmodifisert matproduksjon fordi det gjer henne sjuk, men fordi det kan gjere verda sjuk.
Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB
GMO har andre problem enn vår norske helse.
Dette mennesket protesterer ikkje mot genmodifisert matproduksjon fordi det gjer henne sjuk, men fordi det kan gjere verda sjuk.
Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB
GMO har andre problem enn vår norske helse.
Nei, det er ikkje godt å sjå om kveite og mais er økologisk dyrka. Likevel kan det utgjere ein skilnad.
Foto: Pxhere.com
Visste du at det er mogleg å produsere mat utan å bruke kunstgjødsel?
Nei, det er ikkje godt å sjå om kveite og mais er økologisk dyrka. Likevel kan det utgjere ein skilnad.
Foto: Pxhere.com
Visste du at det er mogleg å produsere mat utan å bruke kunstgjødsel?
Nei, det er ikkje godt å sjå om kveite og mais er økologisk dyrka. Likevel kan det utgjere ein skilnad.
Foto: Pxhere.com
Visste du at det er mogleg å produsere mat utan å bruke kunstgjødsel?