Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Tru det eller ei, men av og til er ikkje matlaginga det viktigaste – som her, på tur på Svalbard.
Foto: Heiko Junge / NTB
Eit kjent namn på natur-TV treng ikkje bety at ein er god på frysekjøkkenet.
Tru det eller ei, men av og til er ikkje matlaginga det viktigaste – som her, på tur på Svalbard.
Foto: Heiko Junge / NTB
Eit kjent namn på natur-TV treng ikkje bety at ein er god på frysekjøkkenet.
Tru det eller ei, men av og til er ikkje matlaginga det viktigaste – som her, på tur på Svalbard.
Foto: Heiko Junge / NTB
Eit kjent namn på natur-TV treng ikkje bety at ein er god på frysekjøkkenet.
Brasils president Jair Bolsonaro og Russlands Vladimir Putin var særs gode vener 16. februar og er det truleg framleis.
Foto: Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Reuters / NTB
Norsk mjølk og laks vil slite utan russisk gjødsel.
Brasils president Jair Bolsonaro og Russlands Vladimir Putin var særs gode vener 16. februar og er det truleg framleis.
Foto: Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Reuters / NTB
Norsk mjølk og laks vil slite utan russisk gjødsel.
Brasils president Jair Bolsonaro og Russlands Vladimir Putin var særs gode vener 16. februar og er det truleg framleis.
Foto: Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Reuters / NTB
Norsk mjølk og laks vil slite utan russisk gjødsel.
Havregryn er kvardagskost, og takk og pris for det.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fiber er bra, men ikkje til dobbel pris.
Havregryn er kvardagskost, og takk og pris for det.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fiber er bra, men ikkje til dobbel pris.
Havregryn er kvardagskost, og takk og pris for det.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fiber er bra, men ikkje til dobbel pris.
Han er grøn, men er han pistasjnøttete? Sjå, det er ikkje godt å seie.
Foto: Pxhere.com
Grønt inneber ikkje alltid ekte.
Han er grøn, men er han pistasjnøttete? Sjå, det er ikkje godt å seie.
Foto: Pxhere.com
Grønt inneber ikkje alltid ekte.
Han er grøn, men er han pistasjnøttete? Sjå, det er ikkje godt å seie.
Foto: Pxhere.com
Grønt inneber ikkje alltid ekte.
Jonas Gahr Støre i 2017: Ein eller annan stad i klesskåpet har statsministeren prov på at han er glad i gris. Er det på tide å finne fram att godskjorta?
Foto: Vidar Ruud / NTB
Erfaring syner at vi har råd til fleire svin på skogen.
Jonas Gahr Støre i 2017: Ein eller annan stad i klesskåpet har statsministeren prov på at han er glad i gris. Er det på tide å finne fram att godskjorta?
Foto: Vidar Ruud / NTB
Erfaring syner at vi har råd til fleire svin på skogen.
Jonas Gahr Støre i 2017: Ein eller annan stad i klesskåpet har statsministeren prov på at han er glad i gris. Er det på tide å finne fram att godskjorta?
Foto: Vidar Ruud / NTB
Erfaring syner at vi har råd til fleire svin på skogen.
Kor dyrt må eit brød vere før det vert snobbete?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Kva som er eit godt brød, er ikkje heilt enkelt å vite lenger.
Kor dyrt må eit brød vere før det vert snobbete?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Kva som er eit godt brød, er ikkje heilt enkelt å vite lenger.
Kor dyrt må eit brød vere før det vert snobbete?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Kva som er eit godt brød, er ikkje heilt enkelt å vite lenger.