Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Det bognar: Å velje vekk kjøt og fisk treng ikkje innebere at mangfaldet vert valt vekk.
Foto: Pxhere.com
Ein grøn kvardag vert grå om han kjem med massevis av ekstra prosessar.
Det bognar: Å velje vekk kjøt og fisk treng ikkje innebere at mangfaldet vert valt vekk.
Foto: Pxhere.com
Ein grøn kvardag vert grå om han kjem med massevis av ekstra prosessar.
Det bognar: Å velje vekk kjøt og fisk treng ikkje innebere at mangfaldet vert valt vekk.
Foto: Pxhere.com
Ein grøn kvardag vert grå om han kjem med massevis av ekstra prosessar.
I USA manglar mellom 10 og 15 prosent av matvarene ein elles finn i butikkhyllene.
Foto: Sarah Silbiger / Reuters / NTB
Det er dyrt å lage mat. Så dyrt at maten somme stader manglar heilt.
I USA manglar mellom 10 og 15 prosent av matvarene ein elles finn i butikkhyllene.
Foto: Sarah Silbiger / Reuters / NTB
Det er dyrt å lage mat. Så dyrt at maten somme stader manglar heilt.
I USA manglar mellom 10 og 15 prosent av matvarene ein elles finn i butikkhyllene.
Foto: Sarah Silbiger / Reuters / NTB
Det er dyrt å lage mat. Så dyrt at maten somme stader manglar heilt.
Fisk på hjell: Kan du tenke deg ein meir miljøvenleg måte å foredle fisk på?
Foto: Berit Roald / NTB
Nordmenn må snarast få høve til å smake på den eldste mateksportartikkelen vår.
Fisk på hjell: Kan du tenke deg ein meir miljøvenleg måte å foredle fisk på?
Foto: Berit Roald / NTB
Nordmenn må snarast få høve til å smake på den eldste mateksportartikkelen vår.
Fisk på hjell: Kan du tenke deg ein meir miljøvenleg måte å foredle fisk på?
Foto: Berit Roald / NTB
Nordmenn må snarast få høve til å smake på den eldste mateksportartikkelen vår.
Lat oss heidre dugnadsånda gjennom å gjere frivilligåret til noko meir enn ein festtale.
Lat oss heidre dugnadsånda gjennom å gjere frivilligåret til noko meir enn ein festtale.
Lat oss heidre dugnadsånda gjennom å gjere frivilligåret til noko meir enn ein festtale.
No held norske eple seg ferske heilt til våren. Men klarer dei konkurransen?
Foto: Frank May / NTB
Prosentar kan vere ei større utfordring enn oksygennivå for norske vintereple.
No held norske eple seg ferske heilt til våren. Men klarer dei konkurransen?
Foto: Frank May / NTB
Prosentar kan vere ei større utfordring enn oksygennivå for norske vintereple.
No held norske eple seg ferske heilt til våren. Men klarer dei konkurransen?
Foto: Frank May / NTB
Prosentar kan vere ei større utfordring enn oksygennivå for norske vintereple.
Ein pinne gjer ingen julaftan, men med ei heil side er du sikra.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Luftig mangfald vert bra til slutt.
Ein pinne gjer ingen julaftan, men med ei heil side er du sikra.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Luftig mangfald vert bra til slutt.
Ein pinne gjer ingen julaftan, men med ei heil side er du sikra.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Luftig mangfald vert bra til slutt.