Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Himmelen? Ja, for mange er eit modningslager for Parmigiano-Reggiano ikkje langt unna.
Foto: Marco Vasini / AP / NTB
Tusen år gamle ystetradisjonar får ikkje plass i ei dressingflaske.
Himmelen? Ja, for mange er eit modningslager for Parmigiano-Reggiano ikkje langt unna.
Foto: Marco Vasini / AP / NTB
Tusen år gamle ystetradisjonar får ikkje plass i ei dressingflaske.
Himmelen? Ja, for mange er eit modningslager for Parmigiano-Reggiano ikkje langt unna.
Foto: Marco Vasini / AP / NTB
Tusen år gamle ystetradisjonar får ikkje plass i ei dressingflaske.
Dette mennesket protesterer ikkje mot genmodifisert matproduksjon fordi det gjer henne sjuk, men fordi det kan gjere verda sjuk.
Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB
GMO har andre problem enn vår norske helse.
Dette mennesket protesterer ikkje mot genmodifisert matproduksjon fordi det gjer henne sjuk, men fordi det kan gjere verda sjuk.
Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB
GMO har andre problem enn vår norske helse.
Dette mennesket protesterer ikkje mot genmodifisert matproduksjon fordi det gjer henne sjuk, men fordi det kan gjere verda sjuk.
Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB
GMO har andre problem enn vår norske helse.
Nei, det er ikkje godt å sjå om kveite og mais er økologisk dyrka. Likevel kan det utgjere ein skilnad.
Foto: Pxhere.com
Visste du at det er mogleg å produsere mat utan å bruke kunstgjødsel?
Nei, det er ikkje godt å sjå om kveite og mais er økologisk dyrka. Likevel kan det utgjere ein skilnad.
Foto: Pxhere.com
Visste du at det er mogleg å produsere mat utan å bruke kunstgjødsel?
Nei, det er ikkje godt å sjå om kveite og mais er økologisk dyrka. Likevel kan det utgjere ein skilnad.
Foto: Pxhere.com
Visste du at det er mogleg å produsere mat utan å bruke kunstgjødsel?
Tru det eller ei, men av og til er ikkje matlaginga det viktigaste – som her, på tur på Svalbard.
Foto: Heiko Junge / NTB
Eit kjent namn på natur-TV treng ikkje bety at ein er god på frysekjøkkenet.
Tru det eller ei, men av og til er ikkje matlaginga det viktigaste – som her, på tur på Svalbard.
Foto: Heiko Junge / NTB
Eit kjent namn på natur-TV treng ikkje bety at ein er god på frysekjøkkenet.
Tru det eller ei, men av og til er ikkje matlaginga det viktigaste – som her, på tur på Svalbard.
Foto: Heiko Junge / NTB
Eit kjent namn på natur-TV treng ikkje bety at ein er god på frysekjøkkenet.
Brasils president Jair Bolsonaro og Russlands Vladimir Putin var særs gode vener 16. februar og er det truleg framleis.
Foto: Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Reuters / NTB
Norsk mjølk og laks vil slite utan russisk gjødsel.
Brasils president Jair Bolsonaro og Russlands Vladimir Putin var særs gode vener 16. februar og er det truleg framleis.
Foto: Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Reuters / NTB
Norsk mjølk og laks vil slite utan russisk gjødsel.
Brasils president Jair Bolsonaro og Russlands Vladimir Putin var særs gode vener 16. februar og er det truleg framleis.
Foto: Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Reuters / NTB
Norsk mjølk og laks vil slite utan russisk gjødsel.
Havregryn er kvardagskost, og takk og pris for det.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fiber er bra, men ikkje til dobbel pris.
Havregryn er kvardagskost, og takk og pris for det.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fiber er bra, men ikkje til dobbel pris.
Havregryn er kvardagskost, og takk og pris for det.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fiber er bra, men ikkje til dobbel pris.