Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Matvarelageret Asko på Kalbakken i Oslo: Det er grossistane som formidlar mat, og makta deira skal ikkje undervurderast.
Foto: Berit Roald / NTB
Oda er ein utfordrar, men fyrst og fremst frå innsida.
Matvarelageret Asko på Kalbakken i Oslo: Det er grossistane som formidlar mat, og makta deira skal ikkje undervurderast.
Foto: Berit Roald / NTB
Oda er ein utfordrar, men fyrst og fremst frå innsida.
Matvarelageret Asko på Kalbakken i Oslo: Det er grossistane som formidlar mat, og makta deira skal ikkje undervurderast.
Foto: Berit Roald / NTB
Oda er ein utfordrar, men fyrst og fremst frå innsida.
Litt meir enn kaffilars: Iskaffi kan vere forskjellig, men for mykje er sjeldan bra her heller.
Foto: Pxhere.com
Nokon driv iskald berekning på vår kostnad.
Litt meir enn kaffilars: Iskaffi kan vere forskjellig, men for mykje er sjeldan bra her heller.
Foto: Pxhere.com
Nokon driv iskald berekning på vår kostnad.
Litt meir enn kaffilars: Iskaffi kan vere forskjellig, men for mykje er sjeldan bra her heller.
Foto: Pxhere.com
Nokon driv iskald berekning på vår kostnad.
Skummamjølk og smør har lenge vore ytterpunkta i norsk meierkosthald – her frå nittitalet. No går Tine lenger.
Foto: Knut Erik Knutsen / NTB
Kva skal Tine gjere med alt feittet dei ikkje vil ha?
Skummamjølk og smør har lenge vore ytterpunkta i norsk meierkosthald – her frå nittitalet. No går Tine lenger.
Foto: Knut Erik Knutsen / NTB
Kva skal Tine gjere med alt feittet dei ikkje vil ha?
Skummamjølk og smør har lenge vore ytterpunkta i norsk meierkosthald – her frå nittitalet. No går Tine lenger.
Foto: Knut Erik Knutsen / NTB
Kva skal Tine gjere med alt feittet dei ikkje vil ha?
To små strå, med små korn på, må ned i jorda gå, og fleire folder få, så dei vert mat til fleir enn få.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Eit lite korn kan få ei stor verd til å skjelve.
To små strå, med små korn på, må ned i jorda gå, og fleire folder få, så dei vert mat til fleir enn få.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Eit lite korn kan få ei stor verd til å skjelve.
To små strå, med små korn på, må ned i jorda gå, og fleire folder få, så dei vert mat til fleir enn få.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Eit lite korn kan få ei stor verd til å skjelve.
Fjorddumpingsmotstandarane hadde mest grunn til å vere skuffa over avslaget til næringsminister Jan Christian Vestre 6. mai.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Næringsministeren skjerpar krava til Nordic Rutile, men vil ikkje nekte selskapet å dumpe gruveavfall i Førdefjorden.
Fjorddumpingsmotstandarane hadde mest grunn til å vere skuffa over avslaget til næringsminister Jan Christian Vestre 6. mai.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Næringsministeren skjerpar krava til Nordic Rutile, men vil ikkje nekte selskapet å dumpe gruveavfall i Førdefjorden.
Fjorddumpingsmotstandarane hadde mest grunn til å vere skuffa over avslaget til næringsminister Jan Christian Vestre 6. mai.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Næringsministeren skjerpar krava til Nordic Rutile, men vil ikkje nekte selskapet å dumpe gruveavfall i Førdefjorden.
Billeg eller dyr mat? Her får vi dommen. Men kva er eigentleg rett pris å betale?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Lågare matprisar, seier opposisjonen. Men for kven – og på kva?
Billeg eller dyr mat? Her får vi dommen. Men kva er eigentleg rett pris å betale?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Lågare matprisar, seier opposisjonen. Men for kven – og på kva?
Billeg eller dyr mat? Her får vi dommen. Men kva er eigentleg rett pris å betale?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Lågare matprisar, seier opposisjonen. Men for kven – og på kva?