Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Tacofredag: Ingen dårleg start på helga, dette – i det minste ikkje så lenge skålene er fleire enn posane.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Gå inn i helga med fleire skåler enn posar.
Tacofredag: Ingen dårleg start på helga, dette – i det minste ikkje så lenge skålene er fleire enn posane.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Gå inn i helga med fleire skåler enn posar.
Tacofredag: Ingen dårleg start på helga, dette – i det minste ikkje så lenge skålene er fleire enn posane.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Gå inn i helga med fleire skåler enn posar.
Vi kan tru at alle dyr er like, men i den verkelege verda er nokre dyr likare enn andre.
Vi kan tru at alle dyr er like, men i den verkelege verda er nokre dyr likare enn andre.
Vi kan tru at alle dyr er like, men i den verkelege verda er nokre dyr likare enn andre.
Fiskedisk: Et du meir fisk om du har ein slik i nabolaget, enn om det einaste tilbodet er vakuumpakka og/eller frosen fisk?
Arkivfoto: NTB
Ein gong var vi vikingar, men no vil vi berre ete rosa fisk.
Fiskedisk: Et du meir fisk om du har ein slik i nabolaget, enn om det einaste tilbodet er vakuumpakka og/eller frosen fisk?
Arkivfoto: NTB
Ein gong var vi vikingar, men no vil vi berre ete rosa fisk.
Fiskedisk: Et du meir fisk om du har ein slik i nabolaget, enn om det einaste tilbodet er vakuumpakka og/eller frosen fisk?
Arkivfoto: NTB
Ein gong var vi vikingar, men no vil vi berre ete rosa fisk.
Her er utvalet stort. Det er vanskelegare å definere mangfaldet.
Foto: Wikimedia Commons
Det var dei gråsonene, då.
Her er utvalet stort. Det er vanskelegare å definere mangfaldet.
Foto: Wikimedia Commons
Det var dei gråsonene, då.
Her er utvalet stort. Det er vanskelegare å definere mangfaldet.
Foto: Wikimedia Commons
Det var dei gråsonene, då.
No er det lov å klage på vêret – men berre dersom vi erkjenner at vi kan gjere nok med det.
No er det lov å klage på vêret – men berre dersom vi erkjenner at vi kan gjere nok med det.
No er det lov å klage på vêret – men berre dersom vi erkjenner at vi kan gjere nok med det.
Kor mykje kan ein forlange av ein tomatsaus? Det er i alle høve mykje av han.
Foto: pxhere.com
Mykje av det same kan gjere ein blind for kva det verkeleg handlar om.
Kor mykje kan ein forlange av ein tomatsaus? Det er i alle høve mykje av han.
Foto: pxhere.com
Mykje av det same kan gjere ein blind for kva det verkeleg handlar om.
Kor mykje kan ein forlange av ein tomatsaus? Det er i alle høve mykje av han.
Foto: pxhere.com
Mykje av det same kan gjere ein blind for kva det verkeleg handlar om.