Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Her er det er mange grønsaker ute og går. Men kva med dei som gøymer seg?
Foto: Pxhere.com
Grønsaker må ikkje vere grøne lenger.
Her er det er mange grønsaker ute og går. Men kva med dei som gøymer seg?
Foto: Pxhere.com
Grønsaker må ikkje vere grøne lenger.
Her er det er mange grønsaker ute og går. Men kva med dei som gøymer seg?
Foto: Pxhere.com
Grønsaker må ikkje vere grøne lenger.
Dadlar på ein daddelpalme liknar meir på druer enn jordbær, men er altså ingen av delane.
Foto: Vicharam / Wikimedia Commons
Nei, det finst ikkje, og det er heile poenget.
Dadlar på ein daddelpalme liknar meir på druer enn jordbær, men er altså ingen av delane.
Foto: Vicharam / Wikimedia Commons
Nei, det finst ikkje, og det er heile poenget.
Dadlar på ein daddelpalme liknar meir på druer enn jordbær, men er altså ingen av delane.
Foto: Vicharam / Wikimedia Commons
Nei, det finst ikkje, og det er heile poenget.
Desse kjeksa ser jo ganske så sunne ut, men fiberinnhaldet er ikkje lett å bestemme med auga.
Foto: Pxhere.com
Kjeksmengda gjev seg ikkje på tørre møkka, men kjeks er framleis ganske tørt.
Desse kjeksa ser jo ganske så sunne ut, men fiberinnhaldet er ikkje lett å bestemme med auga.
Foto: Pxhere.com
Kjeksmengda gjev seg ikkje på tørre møkka, men kjeks er framleis ganske tørt.
Desse kjeksa ser jo ganske så sunne ut, men fiberinnhaldet er ikkje lett å bestemme med auga.
Foto: Pxhere.com
Kjeksmengda gjev seg ikkje på tørre møkka, men kjeks er framleis ganske tørt.
Nok egg: Vi produserer meir enn nok egg i Noreg, og det har vorte eit problem.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Noko er rote i eggbransjen, og det er ikkje egga sjølve.
Nok egg: Vi produserer meir enn nok egg i Noreg, og det har vorte eit problem.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Noko er rote i eggbransjen, og det er ikkje egga sjølve.
Nok egg: Vi produserer meir enn nok egg i Noreg, og det har vorte eit problem.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Noko er rote i eggbransjen, og det er ikkje egga sjølve.
Å dyrke gulrot er kanskje ein individuell idrett, men produsentane treng ein klubb å trene med.
Å dyrke gulrot er kanskje ein individuell idrett, men produsentane treng ein klubb å trene med.
Å dyrke gulrot er kanskje ein individuell idrett, men produsentane treng ein klubb å trene med.
Kapersbusken treng ikkje mykje jord for å vekse. Her frå Cartagena-fjella i Spania.
Foto via Wikimedia Commons
Det blømer litt for trongt ein stad i krydderhyllene.
Kapersbusken treng ikkje mykje jord for å vekse. Her frå Cartagena-fjella i Spania.
Foto via Wikimedia Commons
Det blømer litt for trongt ein stad i krydderhyllene.
Kapersbusken treng ikkje mykje jord for å vekse. Her frå Cartagena-fjella i Spania.
Foto via Wikimedia Commons
Det blømer litt for trongt ein stad i krydderhyllene.