Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Å dyrke gulrot er kanskje ein individuell idrett, men produsentane treng ein klubb å trene med.
Å dyrke gulrot er kanskje ein individuell idrett, men produsentane treng ein klubb å trene med.
Å dyrke gulrot er kanskje ein individuell idrett, men produsentane treng ein klubb å trene med.
Nok egg: Vi produserer meir enn nok egg i Noreg, og det har vorte eit problem.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Noko er rote i eggbransjen, og det er ikkje egga sjølve.
Nok egg: Vi produserer meir enn nok egg i Noreg, og det har vorte eit problem.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Noko er rote i eggbransjen, og det er ikkje egga sjølve.
Nok egg: Vi produserer meir enn nok egg i Noreg, og det har vorte eit problem.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Noko er rote i eggbransjen, og det er ikkje egga sjølve.
Kapersbusken treng ikkje mykje jord for å vekse. Her frå Cartagena-fjella i Spania.
Foto via Wikimedia Commons
Det blømer litt for trongt ein stad i krydderhyllene.
Kapersbusken treng ikkje mykje jord for å vekse. Her frå Cartagena-fjella i Spania.
Foto via Wikimedia Commons
Det blømer litt for trongt ein stad i krydderhyllene.
Kapersbusken treng ikkje mykje jord for å vekse. Her frå Cartagena-fjella i Spania.
Foto via Wikimedia Commons
Det blømer litt for trongt ein stad i krydderhyllene.
Denne trøffelkorga kostar deg dyrt, men ho er i det minste ekte.
Foto: Zdenek Stary / Wikimedia Commons
Di sjeldnare noko er, di lettare er det å verte lurt.
Denne trøffelkorga kostar deg dyrt, men ho er i det minste ekte.
Foto: Zdenek Stary / Wikimedia Commons
Di sjeldnare noko er, di lettare er det å verte lurt.
Denne trøffelkorga kostar deg dyrt, men ho er i det minste ekte.
Foto: Zdenek Stary / Wikimedia Commons
Di sjeldnare noko er, di lettare er det å verte lurt.
Dette kjøtstykket ser godt ut, men om det har høg kvalitet, er vanskeleg å måle med auga.
Foto: Pxhere.com
Ein kjendis på pakken seier fint lite om kva som er inni.
Dette kjøtstykket ser godt ut, men om det har høg kvalitet, er vanskeleg å måle med auga.
Foto: Pxhere.com
Ein kjendis på pakken seier fint lite om kva som er inni.
Dette kjøtstykket ser godt ut, men om det har høg kvalitet, er vanskeleg å måle med auga.
Foto: Pxhere.com
Ein kjendis på pakken seier fint lite om kva som er inni.
Med jord på: Gulrøter kjem frå jorda, men systemet dei vert tatt opp i, kan framstå som temmeleg unaturleg.
Foto: Kent Skibstad / NTB
Rota heng framleis på greip, men det er det lite anna som gjer.
Med jord på: Gulrøter kjem frå jorda, men systemet dei vert tatt opp i, kan framstå som temmeleg unaturleg.
Foto: Kent Skibstad / NTB
Rota heng framleis på greip, men det er det lite anna som gjer.
Med jord på: Gulrøter kjem frå jorda, men systemet dei vert tatt opp i, kan framstå som temmeleg unaturleg.
Foto: Kent Skibstad / NTB
Rota heng framleis på greip, men det er det lite anna som gjer.