Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
«Mange typar olje» heiter dette biletet frå Wikimedia Commons. Kva for ein som er best, kjem an på kva ein skal bruke han til.
Foto via Wikimedia Commons
Enkle val er feitt, men kan fort skli vekk mellom fingrane.
«Mange typar olje» heiter dette biletet frå Wikimedia Commons. Kva for ein som er best, kjem an på kva ein skal bruke han til.
Foto via Wikimedia Commons
Enkle val er feitt, men kan fort skli vekk mellom fingrane.
«Mange typar olje» heiter dette biletet frå Wikimedia Commons. Kva for ein som er best, kjem an på kva ein skal bruke han til.
Foto via Wikimedia Commons
Enkle val er feitt, men kan fort skli vekk mellom fingrane.
Desse burgarane inneheld ikkje kjøt, men moglegvis desto meir fytinsyre, og det er ikkje nødvendigvis bra.
Foto: Thomson200 / Wikimedia Commons
Trudde du at du kjende alle stoffa i maten din? Møt fytinsyra.
Desse burgarane inneheld ikkje kjøt, men moglegvis desto meir fytinsyre, og det er ikkje nødvendigvis bra.
Foto: Thomson200 / Wikimedia Commons
Trudde du at du kjende alle stoffa i maten din? Møt fytinsyra.
Desse burgarane inneheld ikkje kjøt, men moglegvis desto meir fytinsyre, og det er ikkje nødvendigvis bra.
Foto: Thomson200 / Wikimedia Commons
Trudde du at du kjende alle stoffa i maten din? Møt fytinsyra.
Heilt opp ned: I Noreg gjerdar vi hjorten ute, men i New Zealand, verdas største vilteksportør, gjerdar dei han inne.
Foto: Wikimedia Commons
Har du høyrt om hjorten som reiste kring halve jorda for å kome til eit daglegvarefryseskap?
Heilt opp ned: I Noreg gjerdar vi hjorten ute, men i New Zealand, verdas største vilteksportør, gjerdar dei han inne.
Foto: Wikimedia Commons
Har du høyrt om hjorten som reiste kring halve jorda for å kome til eit daglegvarefryseskap?
Heilt opp ned: I Noreg gjerdar vi hjorten ute, men i New Zealand, verdas største vilteksportør, gjerdar dei han inne.
Foto: Wikimedia Commons
Har du høyrt om hjorten som reiste kring halve jorda for å kome til eit daglegvarefryseskap?
Vart det sju slag i år? Baking er koseleg, men om du berre er komen til nummer tre, vert det nok jul uansett.
Foto: Jan Haas / NTB
Det som er enkelt for deg og meg, er ikkje alltid enkelt for juleindustrien.
Vart det sju slag i år? Baking er koseleg, men om du berre er komen til nummer tre, vert det nok jul uansett.
Foto: Jan Haas / NTB
Det som er enkelt for deg og meg, er ikkje alltid enkelt for juleindustrien.
Vart det sju slag i år? Baking er koseleg, men om du berre er komen til nummer tre, vert det nok jul uansett.
Foto: Jan Haas / NTB
Det som er enkelt for deg og meg, er ikkje alltid enkelt for juleindustrien.
Raud brus, utvilsamt. Men er det julebrus? Og er han god? Det veit du ikkje før du smaker.
Foto: Pxhere.com
Hanseatane fann ikkje opp julebrusen, men det er ikkje langt unna.
Raud brus, utvilsamt. Men er det julebrus? Og er han god? Det veit du ikkje før du smaker.
Foto: Pxhere.com
Hanseatane fann ikkje opp julebrusen, men det er ikkje langt unna.
Raud brus, utvilsamt. Men er det julebrus? Og er han god? Det veit du ikkje før du smaker.
Foto: Pxhere.com
Hanseatane fann ikkje opp julebrusen, men det er ikkje langt unna.
Det er ikkje kvar dag leverposteien pyntar seg slik, men no er det trass alt jublieum.
Foto via Wikimedia Commons
Synest du maten er dyr? Vel, leverposteiboksen til Gilde kosta tre kroner meir for ti år sidan – og det med meir lever enn i dag.
Det er ikkje kvar dag leverposteien pyntar seg slik, men no er det trass alt jublieum.
Foto via Wikimedia Commons
Synest du maten er dyr? Vel, leverposteiboksen til Gilde kosta tre kroner meir for ti år sidan – og det med meir lever enn i dag.
Det er ikkje kvar dag leverposteien pyntar seg slik, men no er det trass alt jublieum.
Foto via Wikimedia Commons
Synest du maten er dyr? Vel, leverposteiboksen til Gilde kosta tre kroner meir for ti år sidan – og det med meir lever enn i dag.