Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Tannlege Lars Sandbakk borar i ein premolar, som er namnet på tanna mellom fortenner og hjørnetann.
Alle foto: Siri Helle
Skal du late nokon føle deg på tennene,
bør det vere ein god handverkar.
Tannlege Lars Sandbakk borar i ein premolar, som er namnet på tanna mellom fortenner og hjørnetann.
Alle foto: Siri Helle
Skal du late nokon føle deg på tennene,
bør det vere ein god handverkar.
Tannlege Lars Sandbakk borar i ein premolar, som er namnet på tanna mellom fortenner og hjørnetann.
Alle foto: Siri Helle
Skal du late nokon føle deg på tennene,
bør det vere ein god handverkar.
Ulovleg: Som redaktørstyrt medium kan Dag og Tid publisere dette biletet, men på grunn av dei positive assosiasjonane det kan gje, vil det vere ulovleg for ein alkoholleverandør.
Foto: Pxhere.com
Å seie nei til alt kan verke mot føremålet.
Ulovleg: Som redaktørstyrt medium kan Dag og Tid publisere dette biletet, men på grunn av dei positive assosiasjonane det kan gje, vil det vere ulovleg for ein alkoholleverandør.
Foto: Pxhere.com
Å seie nei til alt kan verke mot føremålet.
Ulovleg: Som redaktørstyrt medium kan Dag og Tid publisere dette biletet, men på grunn av dei positive assosiasjonane det kan gje, vil det vere ulovleg for ein alkoholleverandør.
Foto: Pxhere.com
Å seie nei til alt kan verke mot føremålet.
Kaker høyrer med, om dei så kostar både kroner og kaloriar, men dei treng ikkje koste meir enn nødvendig.
Foto via Wikimedia Commons
Av og til er det lite å spare på å vere rask.
Kaker høyrer med, om dei så kostar både kroner og kaloriar, men dei treng ikkje koste meir enn nødvendig.
Foto via Wikimedia Commons
Av og til er det lite å spare på å vere rask.
Kaker høyrer med, om dei så kostar både kroner og kaloriar, men dei treng ikkje koste meir enn nødvendig.
Foto via Wikimedia Commons
Av og til er det lite å spare på å vere rask.
Kroppsøvingslærar Anette Kyvik underviser i styrketrening og syner korleis ein kan gjere assisterte kroppshevingar.
Alle foto: Siri Helle
Bukkekravet er vekke frå kroppsøvingstimane, men å styre dei er framleis i høgste grad ein balansegang.
Kroppsøvingslærar Anette Kyvik underviser i styrketrening og syner korleis ein kan gjere assisterte kroppshevingar.
Alle foto: Siri Helle
Bukkekravet er vekke frå kroppsøvingstimane, men å styre dei er framleis i høgste grad ein balansegang.
Kroppsøvingslærar Anette Kyvik underviser i styrketrening og syner korleis ein kan gjere assisterte kroppshevingar.
Alle foto: Siri Helle
Bukkekravet er vekke frå kroppsøvingstimane, men å styre dei er framleis i høgste grad ein balansegang.
Vanlegare vert vi ikkje: fårepølse, grovbrød og matpapir.
Foto: NTB
Fårepølser er alltid rå, men nokre delar av landet er meir fårete enn andre.
Vanlegare vert vi ikkje: fårepølse, grovbrød og matpapir.
Foto: NTB
Fårepølser er alltid rå, men nokre delar av landet er meir fårete enn andre.
Vanlegare vert vi ikkje: fårepølse, grovbrød og matpapir.
Foto: NTB
Fårepølser er alltid rå, men nokre delar av landet er meir fårete enn andre.
Arne-Jøran Øyen bruker ein moderne avrettarhøvel for å tilpasse tønnestaven, men kjem ingen veg utan det gode, gamle sikteblikket.
Ikkje noko tek vare på edle dropar som gamalt treverk.
Men føresetnaden er at nokon veit korleis det skal handsamast.
Arne-Jøran Øyen bruker ein moderne avrettarhøvel for å tilpasse tønnestaven, men kjem ingen veg utan det gode, gamle sikteblikket.
Ikkje noko tek vare på edle dropar som gamalt treverk.
Men føresetnaden er at nokon veit korleis det skal handsamast.
Arne-Jøran Øyen bruker ein moderne avrettarhøvel for å tilpasse tønnestaven, men kjem ingen veg utan det gode, gamle sikteblikket.
Ikkje noko tek vare på edle dropar som gamalt treverk.
Men føresetnaden er at nokon veit korleis det skal handsamast.