Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Søte er dei, og heng godt fast. Kan vi likevel forsvare å verte eit folk som ikkje har tid å reinske granatepla sine sjølve eingong?
Foto: pxhere.com
Manglar du sommarjobb? Eg kan ha eit tips til deg.
Søte er dei, og heng godt fast. Kan vi likevel forsvare å verte eit folk som ikkje har tid å reinske granatepla sine sjølve eingong?
Foto: pxhere.com
Manglar du sommarjobb? Eg kan ha eit tips til deg.
Søte er dei, og heng godt fast. Kan vi likevel forsvare å verte eit folk som ikkje har tid å reinske granatepla sine sjølve eingong?
Foto: pxhere.com
Manglar du sommarjobb? Eg kan ha eit tips til deg.
Kva er skilnaden på laks og aure? Og kva er skilnaden på røykt aure merkt med M296 og røykt aure merkt med H55?
Foto: Kyrre Lien / NTB
Kjempenes kamp endar utan siger og utan tap.
Kva er skilnaden på laks og aure? Og kva er skilnaden på røykt aure merkt med M296 og røykt aure merkt med H55?
Foto: Kyrre Lien / NTB
Kjempenes kamp endar utan siger og utan tap.
Kva er skilnaden på laks og aure? Og kva er skilnaden på røykt aure merkt med M296 og røykt aure merkt med H55?
Foto: Kyrre Lien / NTB
Kjempenes kamp endar utan siger og utan tap.
Om denne vågekvalen solar seg, trimmar, søv eller dansar, skal eg ikkje seie, men mykje tyder på at han har valt aktiviteten sin heilt sjølv.
Foto via Wikimedia Commons
Kan smerta som endar livet, vegast opp mot fridommen som har fylt det?
Om denne vågekvalen solar seg, trimmar, søv eller dansar, skal eg ikkje seie, men mykje tyder på at han har valt aktiviteten sin heilt sjølv.
Foto via Wikimedia Commons
Kan smerta som endar livet, vegast opp mot fridommen som har fylt det?
Om denne vågekvalen solar seg, trimmar, søv eller dansar, skal eg ikkje seie, men mykje tyder på at han har valt aktiviteten sin heilt sjølv.
Foto via Wikimedia Commons
Kan smerta som endar livet, vegast opp mot fridommen som har fylt det?
Skjermdump frå pressekonferanse-videoen til regjeringa.
Laget kan godt vere toppa, men det hjelper lite når målet er plassert langt utanfor bana.
Skjermdump frå pressekonferanse-videoen til regjeringa.
Laget kan godt vere toppa, men det hjelper lite når målet er plassert langt utanfor bana.
Skjermdump frå pressekonferanse-videoen til regjeringa.
Laget kan godt vere toppa, men det hjelper lite når målet er plassert langt utanfor bana.
Mat kostar det han kostar, men kjem det ein dag då vi er glade for å få tak i han i det heile?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Om du treng spaningslitteratur, kan eg for tida tilrå marknadsrapportane frå Landbruksdirektoratet.
Mat kostar det han kostar, men kjem det ein dag då vi er glade for å få tak i han i det heile?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Om du treng spaningslitteratur, kan eg for tida tilrå marknadsrapportane frå Landbruksdirektoratet.
Mat kostar det han kostar, men kjem det ein dag då vi er glade for å få tak i han i det heile?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Om du treng spaningslitteratur, kan eg for tida tilrå marknadsrapportane frå Landbruksdirektoratet.
Slik vil det nederlandske kjøtlaboratoriet Mosa Meat selje stamcelleburgaren sin. Straks vert han å få kjøpt i Singapore.
Foto: Mosa Meat
Kva om laboratorieproduksjonen er høvet vi treng for å skape den matproduksjonen vi ynskjer oss?
Slik vil det nederlandske kjøtlaboratoriet Mosa Meat selje stamcelleburgaren sin. Straks vert han å få kjøpt i Singapore.
Foto: Mosa Meat
Kva om laboratorieproduksjonen er høvet vi treng for å skape den matproduksjonen vi ynskjer oss?
Slik vil det nederlandske kjøtlaboratoriet Mosa Meat selje stamcelleburgaren sin. Straks vert han å få kjøpt i Singapore.
Foto: Mosa Meat
Kva om laboratorieproduksjonen er høvet vi treng for å skape den matproduksjonen vi ynskjer oss?