Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Vinterfôr på ville vegar: Det er ikkje isbitar, men rundballar, som flyt i Mjøsa og skaper trøbbel.
Foto: Geir Olsen / NTB
Tida for store ord verkar ikkje å gå over. Snarare tvert om.
Vinterfôr på ville vegar: Det er ikkje isbitar, men rundballar, som flyt i Mjøsa og skaper trøbbel.
Foto: Geir Olsen / NTB
Tida for store ord verkar ikkje å gå over. Snarare tvert om.
Vinterfôr på ville vegar: Det er ikkje isbitar, men rundballar, som flyt i Mjøsa og skaper trøbbel.
Foto: Geir Olsen / NTB
Tida for store ord verkar ikkje å gå over. Snarare tvert om.
«INP er ikke et klimarealistisk, klimafornektende eller klimaskeptisk parti, like lite som det er et klimafokusert, klimahysterisk eller et klimafiksert parti», går det fram av programmet til Industri- og Næringspartiet.
Foto: Industri- og næringspartiet
Får Industri- og Næringspartiet ufortent draghjelp av at dei store klimakutta Noreg skal ta, har for usikker effekt?
«INP er ikke et klimarealistisk, klimafornektende eller klimaskeptisk parti, like lite som det er et klimafokusert, klimahysterisk eller et klimafiksert parti», går det fram av programmet til Industri- og Næringspartiet.
Foto: Industri- og næringspartiet
Får Industri- og Næringspartiet ufortent draghjelp av at dei store klimakutta Noreg skal ta, har for usikker effekt?
«INP er ikke et klimarealistisk, klimafornektende eller klimaskeptisk parti, like lite som det er et klimafokusert, klimahysterisk eller et klimafiksert parti», går det fram av programmet til Industri- og Næringspartiet.
Foto: Industri- og næringspartiet
Får Industri- og Næringspartiet ufortent draghjelp av at dei store klimakutta Noreg skal ta, har for usikker effekt?
Plommer i eit tre: Har du eit slikt i hagen, er du heldig – har du ikkje, får du kjøpe plommer på butikken.
Foto: Pxhere.com
Enkelte sel plommer med tap, og eg tek meg sjølv i å sjå feil.
Plommer i eit tre: Har du eit slikt i hagen, er du heldig – har du ikkje, får du kjøpe plommer på butikken.
Foto: Pxhere.com
Enkelte sel plommer med tap, og eg tek meg sjølv i å sjå feil.
Plommer i eit tre: Har du eit slikt i hagen, er du heldig – har du ikkje, får du kjøpe plommer på butikken.
Foto: Pxhere.com
Enkelte sel plommer med tap, og eg tek meg sjølv i å sjå feil.
Det kan bogne i bakeridisken, men kven er eigentleg bakaren som står bak verket?
Pxhere.com
Eit komplisert system gjer det vanskeleg å finne meisteren bak bakverket.
Det kan bogne i bakeridisken, men kven er eigentleg bakaren som står bak verket?
Pxhere.com
Eit komplisert system gjer det vanskeleg å finne meisteren bak bakverket.
Det kan bogne i bakeridisken, men kven er eigentleg bakaren som står bak verket?
Pxhere.com
Eit komplisert system gjer det vanskeleg å finne meisteren bak bakverket.
Hurtigruta MS «Nordnorge» i Raftsundet: Mange element må landast for å få til ei slik reise, kvar einaste dag, året rundt.
Foto: Simo Rasanen / Wikimedia Commons
Å oppdage nye aktørar i matbransjen er alltid spanande.
Hurtigruta MS «Nordnorge» i Raftsundet: Mange element må landast for å få til ei slik reise, kvar einaste dag, året rundt.
Foto: Simo Rasanen / Wikimedia Commons
Å oppdage nye aktørar i matbransjen er alltid spanande.
Hurtigruta MS «Nordnorge» i Raftsundet: Mange element må landast for å få til ei slik reise, kvar einaste dag, året rundt.
Foto: Simo Rasanen / Wikimedia Commons
Å oppdage nye aktørar i matbransjen er alltid spanande.
Pad thai kan godt kome til Noreg, men sjølve kyllingen treng ikkje vere med på reisa.
Foto via Wikimedia Commons
Om vi lèt råvara vere der ho er, er det større sjanse for problemlaus tradisjonsimport.
Pad thai kan godt kome til Noreg, men sjølve kyllingen treng ikkje vere med på reisa.
Foto via Wikimedia Commons
Om vi lèt råvara vere der ho er, er det større sjanse for problemlaus tradisjonsimport.
Pad thai kan godt kome til Noreg, men sjølve kyllingen treng ikkje vere med på reisa.
Foto via Wikimedia Commons
Om vi lèt råvara vere der ho er, er det større sjanse for problemlaus tradisjonsimport.