Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Jordeple: Opp frå mørket kjem ho og har (heldigvis) inga aning om det kompliserte systemet vi bygger kring ho.
Foto: Pxhere.com
Mykje tull med toll.
Jordeple: Opp frå mørket kjem ho og har (heldigvis) inga aning om det kompliserte systemet vi bygger kring ho.
Foto: Pxhere.com
Mykje tull med toll.
Jordeple: Opp frå mørket kjem ho og har (heldigvis) inga aning om det kompliserte systemet vi bygger kring ho.
Foto: Pxhere.com
Mykje tull med toll.
Kathrine Kinn driv 15 gardar i Telelmark saman med ektemannen Gunleik Mæland.
Foto: Even Lundefaret
Kathrine Kinn skriv utan romantikk, men med eit fjellbeite av kjærleik, om ein brutal bondekvardag.
Kathrine Kinn driv 15 gardar i Telelmark saman med ektemannen Gunleik Mæland.
Foto: Even Lundefaret
Kathrine Kinn skriv utan romantikk, men med eit fjellbeite av kjærleik, om ein brutal bondekvardag.
Kathrine Kinn driv 15 gardar i Telelmark saman med ektemannen Gunleik Mæland.
Foto: Even Lundefaret
Kathrine Kinn skriv utan romantikk, men med eit fjellbeite av kjærleik, om ein brutal bondekvardag.
Slik kan tradisjonell julemat sjå ut. Daglegvarehyllene har eit breiare utval.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dei kallar det priskrig på julemat, men vi veit alle kven som vinn til slutt.
Slik kan tradisjonell julemat sjå ut. Daglegvarehyllene har eit breiare utval.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dei kallar det priskrig på julemat, men vi veit alle kven som vinn til slutt.
Slik kan tradisjonell julemat sjå ut. Daglegvarehyllene har eit breiare utval.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dei kallar det priskrig på julemat, men vi veit alle kven som vinn til slutt.
Kvite, runde og herlege: Mozzarella kan kallast lukke på eit fat.
Foto: Wikimedia Commons
Innhaldslista fortel visst ikkje alltid alt.
Kvite, runde og herlege: Mozzarella kan kallast lukke på eit fat.
Foto: Wikimedia Commons
Innhaldslista fortel visst ikkje alltid alt.
Kvite, runde og herlege: Mozzarella kan kallast lukke på eit fat.
Foto: Wikimedia Commons
Innhaldslista fortel visst ikkje alltid alt.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ein svinekotelett – eller ytrefilet med bein på.
Foto: Wikimedia Commons
Gje grisen salt, ikkje vatn.
Ein svinekotelett – eller ytrefilet med bein på.
Foto: Wikimedia Commons
Gje grisen salt, ikkje vatn.
Ein svinekotelett – eller ytrefilet med bein på.
Foto: Wikimedia Commons
Gje grisen salt, ikkje vatn.