Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Er det noko heilt særskilt med norsk mjølk?
Frank May / NTB
Er det noko heilt særskilt med norsk mjølk?
Frank May / NTB
Er det noko heilt særskilt med norsk mjølk?
Frank May / NTB
Når dørstokkmila er passert, er det mindre viktig kva som er på termosen. Men om ein må velje, kan ein jo likevel velje litt lurt?
Andrew Welch via Wikimedia Commons
Det er lov med lett mat på tur, men enkelte variantar vil eg halde meg unna.
Når dørstokkmila er passert, er det mindre viktig kva som er på termosen. Men om ein må velje, kan ein jo likevel velje litt lurt?
Andrew Welch via Wikimedia Commons
Det er lov med lett mat på tur, men enkelte variantar vil eg halde meg unna.
Når dørstokkmila er passert, er det mindre viktig kva som er på termosen. Men om ein må velje, kan ein jo likevel velje litt lurt?
Andrew Welch via Wikimedia Commons
Det er lov med lett mat på tur, men enkelte variantar vil eg halde meg unna.
Ein kylling. Verken meir eller mindre. Men det er kanskje ikkje det same?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
At nett kyllingbransjen har byrja å måle klimapåverknaden sin, er ikkje så rart.
Ein kylling. Verken meir eller mindre. Men det er kanskje ikkje det same?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
At nett kyllingbransjen har byrja å måle klimapåverknaden sin, er ikkje så rart.
Ein kylling. Verken meir eller mindre. Men det er kanskje ikkje det same?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
At nett kyllingbransjen har byrja å måle klimapåverknaden sin, er ikkje så rart.
Vatn gjev mykje moro og mange klikk på TikTok. Men er trenden sunn?
Foto: Skjermdump frå TikTok.com
Etter #WaterTok er ikkje vatn lenger kva det var.
Vatn gjev mykje moro og mange klikk på TikTok. Men er trenden sunn?
Foto: Skjermdump frå TikTok.com
Etter #WaterTok er ikkje vatn lenger kva det var.
Vatn gjev mykje moro og mange klikk på TikTok. Men er trenden sunn?
Foto: Skjermdump frå TikTok.com
Etter #WaterTok er ikkje vatn lenger kva det var.
Glade born med graut: Slik vil vi gjerne ha det, men barnemat har vakse seg ut av grautskåla for lenge sidan.
Foto: Frank May / NTB
Vi skal ikkje gå mange år attende før ingen hadde høyrt om «barnematsnacks».
Glade born med graut: Slik vil vi gjerne ha det, men barnemat har vakse seg ut av grautskåla for lenge sidan.
Foto: Frank May / NTB
Vi skal ikkje gå mange år attende før ingen hadde høyrt om «barnematsnacks».
Glade born med graut: Slik vil vi gjerne ha det, men barnemat har vakse seg ut av grautskåla for lenge sidan.
Foto: Frank May / NTB
Vi skal ikkje gå mange år attende før ingen hadde høyrt om «barnematsnacks».
Italienarar likar pasta. Ikkje noko å seie på det. Men kva tenker dei om ferdigpastaane våre?
Foto: Catherine Ivill / Pool via AP
Stivelsen styrer showet i mikrobølgjepastaverda.
Italienarar likar pasta. Ikkje noko å seie på det. Men kva tenker dei om ferdigpastaane våre?
Foto: Catherine Ivill / Pool via AP
Stivelsen styrer showet i mikrobølgjepastaverda.
Italienarar likar pasta. Ikkje noko å seie på det. Men kva tenker dei om ferdigpastaane våre?
Foto: Catherine Ivill / Pool via AP
Stivelsen styrer showet i mikrobølgjepastaverda.