Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Eit karakterkrav som fører til at sjukepleiestudieplassar står tomme, må fjernast snarast.
Eit karakterkrav som fører til at sjukepleiestudieplassar står tomme, må fjernast snarast.
Eit karakterkrav som fører til at sjukepleiestudieplassar står tomme, må fjernast snarast.
Slik kan eit surdeigsbrød sjå ut. Men det kan også vere heilt annleis.
Foto: Wikimedia Commons
Eg skal ikkje seie at industrien skal halde seg unna, men det er ikkje sikkert du treng han.
Slik kan eit surdeigsbrød sjå ut. Men det kan også vere heilt annleis.
Foto: Wikimedia Commons
Eg skal ikkje seie at industrien skal halde seg unna, men det er ikkje sikkert du treng han.
Slik kan eit surdeigsbrød sjå ut. Men det kan også vere heilt annleis.
Foto: Wikimedia Commons
Eg skal ikkje seie at industrien skal halde seg unna, men det er ikkje sikkert du treng han.
Ostedømming: 4500 ostar var samla til VM i ost i Trondheim i oktober.
Foto: Elisabeth Fagerland
Vi hippar for VM-medaljar, men hugsar at kvardagane framleis er viktigast.
Ostedømming: 4500 ostar var samla til VM i ost i Trondheim i oktober.
Foto: Elisabeth Fagerland
Vi hippar for VM-medaljar, men hugsar at kvardagane framleis er viktigast.
Ostedømming: 4500 ostar var samla til VM i ost i Trondheim i oktober.
Foto: Elisabeth Fagerland
Vi hippar for VM-medaljar, men hugsar at kvardagane framleis er viktigast.
Kikkertrekka: Lia kikkertane er retta mot, er ein halv kilometer vekke, men med gode handkikkertar er det godt mogleg å sjå hjorten.
Alle foto: Siri Helle
Utstyrsgalskapen står og stangar ved jaktterrenget mitt. Kor mange dingsar treng eigentleg ein hjortejeger?
Kikkertrekka: Lia kikkertane er retta mot, er ein halv kilometer vekke, men med gode handkikkertar er det godt mogleg å sjå hjorten.
Alle foto: Siri Helle
Utstyrsgalskapen står og stangar ved jaktterrenget mitt. Kor mange dingsar treng eigentleg ein hjortejeger?
Kikkertrekka: Lia kikkertane er retta mot, er ein halv kilometer vekke, men med gode handkikkertar er det godt mogleg å sjå hjorten.
Alle foto: Siri Helle
Utstyrsgalskapen står og stangar ved jaktterrenget mitt. Kor mange dingsar treng eigentleg ein hjortejeger?
Ein klassisk pyttipanne: potet, lauk, kjøt, speilegg og raudbetar. Eg anar ikkje kvifor, men slik skal det vere.
Foto via Wikimedia Commons
Namnet skjemmer ingen, men bodskapen bør vere på stell.
Ein klassisk pyttipanne: potet, lauk, kjøt, speilegg og raudbetar. Eg anar ikkje kvifor, men slik skal det vere.
Foto via Wikimedia Commons
Namnet skjemmer ingen, men bodskapen bør vere på stell.
Ein klassisk pyttipanne: potet, lauk, kjøt, speilegg og raudbetar. Eg anar ikkje kvifor, men slik skal det vere.
Foto via Wikimedia Commons
Namnet skjemmer ingen, men bodskapen bør vere på stell.
Smør med rundstykke rundt: Ein slik livsstil kostar, sjølvsagt, men det er likevel ikkje sikkert han er dyr.
Foto: Bo Amstrup / Ritzau / NTB
Nokre spørsmål har vore stilte før her i denne spalta, men kjem til å måtte stillast igjen – opptil fleire gonger, fordi svara på dei forandrar seg etter kvart. Eit slikt spørsmål er om maten er dyr for tida.
Smør med rundstykke rundt: Ein slik livsstil kostar, sjølvsagt, men det er likevel ikkje sikkert han er dyr.
Foto: Bo Amstrup / Ritzau / NTB
Nokre spørsmål har vore stilte før her i denne spalta, men kjem til å måtte stillast igjen – opptil fleire gonger, fordi svara på dei forandrar seg etter kvart. Eit slikt spørsmål er om maten er dyr for tida.
Smør med rundstykke rundt: Ein slik livsstil kostar, sjølvsagt, men det er likevel ikkje sikkert han er dyr.
Foto: Bo Amstrup / Ritzau / NTB
Nokre spørsmål har vore stilte før her i denne spalta, men kjem til å måtte stillast igjen – opptil fleire gonger, fordi svara på dei forandrar seg etter kvart. Eit slikt spørsmål er om maten er dyr for tida.