Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Mareritt for dyrevelferda: 6000 grisar måtte deponerast etter utbrot av afrikansk svinepest på eit slakteri i Hong Kong i 2019.
Foto: AP Photo / Kin Cheung
Dyr skal ha det bra, men det er mange omsyn å ta.
Mareritt for dyrevelferda: 6000 grisar måtte deponerast etter utbrot av afrikansk svinepest på eit slakteri i Hong Kong i 2019.
Foto: AP Photo / Kin Cheung
Dyr skal ha det bra, men det er mange omsyn å ta.
Mareritt for dyrevelferda: 6000 grisar måtte deponerast etter utbrot av afrikansk svinepest på eit slakteri i Hong Kong i 2019.
Foto: AP Photo / Kin Cheung
Dyr skal ha det bra, men det er mange omsyn å ta.
Noko av det som gjer nordmenn til nordmenn: Einar, Gro – og brunosten. Treng vi tenke over kor brunosten er ysta?
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
Eg skulle ynskje det var enkelt å vite kva Tine bør gjere med Gudbrandsdalsosten – men eg måtte tenkje litt.
Noko av det som gjer nordmenn til nordmenn: Einar, Gro – og brunosten. Treng vi tenke over kor brunosten er ysta?
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
Eg skulle ynskje det var enkelt å vite kva Tine bør gjere med Gudbrandsdalsosten – men eg måtte tenkje litt.
Noko av det som gjer nordmenn til nordmenn: Einar, Gro – og brunosten. Treng vi tenke over kor brunosten er ysta?
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
Eg skulle ynskje det var enkelt å vite kva Tine bør gjere med Gudbrandsdalsosten – men eg måtte tenkje litt.
Feitt, salt og syrleg, med rikeleg kjøt og poteter: Skal det fyrst vere bearnes, er det slik det skal vere.
Foto: Wikimedia Commons
Det skal ikkje vere lett å få riktig type feitt.
Feitt, salt og syrleg, med rikeleg kjøt og poteter: Skal det fyrst vere bearnes, er det slik det skal vere.
Foto: Wikimedia Commons
Det skal ikkje vere lett å få riktig type feitt.
Feitt, salt og syrleg, med rikeleg kjøt og poteter: Skal det fyrst vere bearnes, er det slik det skal vere.
Foto: Wikimedia Commons
Det skal ikkje vere lett å få riktig type feitt.
Sauer og 17. mai: Norskare vert det ikkje. Men kor lenge får det vare?
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Forskarar meiner vi kan verte sjølvberga i Noreg – om vi kuttar kjøt, egg og meieriprodukt.
Sauer og 17. mai: Norskare vert det ikkje. Men kor lenge får det vare?
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Forskarar meiner vi kan verte sjølvberga i Noreg – om vi kuttar kjøt, egg og meieriprodukt.
Sauer og 17. mai: Norskare vert det ikkje. Men kor lenge får det vare?
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Forskarar meiner vi kan verte sjølvberga i Noreg – om vi kuttar kjøt, egg og meieriprodukt.
Tøft med gryn og mjølk: Her kan ein framleis sjå at korna er korn. Har det vorte for tøft for mange av oss?
Foto: Frank May / NTB
Det er ikkje berre i tillaginga at maten kan vere for rask.
Tøft med gryn og mjølk: Her kan ein framleis sjå at korna er korn. Har det vorte for tøft for mange av oss?
Foto: Frank May / NTB
Det er ikkje berre i tillaginga at maten kan vere for rask.
Tøft med gryn og mjølk: Her kan ein framleis sjå at korna er korn. Har det vorte for tøft for mange av oss?
Foto: Frank May / NTB
Det er ikkje berre i tillaginga at maten kan vere for rask.
Gatedrikk: Å selje limonade på gata har lange tradisjonar, men akkurat dette designet er nok temmeleg nytt.
Foto: Missvain / Wikimedia Commons
Den gamle sitrondrikken lever no eit rettslaust tilvære.
Gatedrikk: Å selje limonade på gata har lange tradisjonar, men akkurat dette designet er nok temmeleg nytt.
Foto: Missvain / Wikimedia Commons
Den gamle sitrondrikken lever no eit rettslaust tilvære.
Gatedrikk: Å selje limonade på gata har lange tradisjonar, men akkurat dette designet er nok temmeleg nytt.
Foto: Missvain / Wikimedia Commons
Den gamle sitrondrikken lever no eit rettslaust tilvære.