Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Skjermdump frå pressekonferanse-videoen til regjeringa.
Laget kan godt vere toppa, men det hjelper lite når målet er plassert langt utanfor bana.
Skjermdump frå pressekonferanse-videoen til regjeringa.
Laget kan godt vere toppa, men det hjelper lite når målet er plassert langt utanfor bana.
Skjermdump frå pressekonferanse-videoen til regjeringa.
Laget kan godt vere toppa, men det hjelper lite når målet er plassert langt utanfor bana.
Mat kostar det han kostar, men kjem det ein dag då vi er glade for å få tak i han i det heile?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Om du treng spaningslitteratur, kan eg for tida tilrå marknadsrapportane frå Landbruksdirektoratet.
Mat kostar det han kostar, men kjem det ein dag då vi er glade for å få tak i han i det heile?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Om du treng spaningslitteratur, kan eg for tida tilrå marknadsrapportane frå Landbruksdirektoratet.
Mat kostar det han kostar, men kjem det ein dag då vi er glade for å få tak i han i det heile?
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Om du treng spaningslitteratur, kan eg for tida tilrå marknadsrapportane frå Landbruksdirektoratet.
Slik vil det nederlandske kjøtlaboratoriet Mosa Meat selje stamcelleburgaren sin. Straks vert han å få kjøpt i Singapore.
Foto: Mosa Meat
Kva om laboratorieproduksjonen er høvet vi treng for å skape den matproduksjonen vi ynskjer oss?
Slik vil det nederlandske kjøtlaboratoriet Mosa Meat selje stamcelleburgaren sin. Straks vert han å få kjøpt i Singapore.
Foto: Mosa Meat
Kva om laboratorieproduksjonen er høvet vi treng for å skape den matproduksjonen vi ynskjer oss?
Slik vil det nederlandske kjøtlaboratoriet Mosa Meat selje stamcelleburgaren sin. Straks vert han å få kjøpt i Singapore.
Foto: Mosa Meat
Kva om laboratorieproduksjonen er høvet vi treng for å skape den matproduksjonen vi ynskjer oss?
I rampelyset: Norges Bondelags leiar Bjørn Gimming og landbruks- og matminister Sandra Borch heldt pressekonferanse etter semja i jordbruksoppgjeret. Om dei har jordbruket med seg, er ei anna sak.
Foto: Annika Byrde / NTB
13,45 milliardar kroner er det minste jordbruket burde ha rett på.
I rampelyset: Norges Bondelags leiar Bjørn Gimming og landbruks- og matminister Sandra Borch heldt pressekonferanse etter semja i jordbruksoppgjeret. Om dei har jordbruket med seg, er ei anna sak.
Foto: Annika Byrde / NTB
13,45 milliardar kroner er det minste jordbruket burde ha rett på.
I rampelyset: Norges Bondelags leiar Bjørn Gimming og landbruks- og matminister Sandra Borch heldt pressekonferanse etter semja i jordbruksoppgjeret. Om dei har jordbruket med seg, er ei anna sak.
Foto: Annika Byrde / NTB
13,45 milliardar kroner er det minste jordbruket burde ha rett på.
Med auge i magen: Kyr med slike «augehol» i vomma bidreg til forskinga på meir klimavenlege kyr. Her er kronprinsparet på besøk ved NMBU på Ås.
Foto: Lise Åserud / NTB
Metanreduserande fôrtilsetjing er spanande, men må ikkje stå i vegen for at kyr får vere kyr.
Med auge i magen: Kyr med slike «augehol» i vomma bidreg til forskinga på meir klimavenlege kyr. Her er kronprinsparet på besøk ved NMBU på Ås.
Foto: Lise Åserud / NTB
Metanreduserande fôrtilsetjing er spanande, men må ikkje stå i vegen for at kyr får vere kyr.
Med auge i magen: Kyr med slike «augehol» i vomma bidreg til forskinga på meir klimavenlege kyr. Her er kronprinsparet på besøk ved NMBU på Ås.
Foto: Lise Åserud / NTB
Metanreduserande fôrtilsetjing er spanande, men må ikkje stå i vegen for at kyr får vere kyr.
Drukna i ost: slik ein god osteburgar skal vere før hatten kjem på.
Foto: pxhere.com
Ost på burgar treng ikkje smelte meir enn éin gong.
Drukna i ost: slik ein god osteburgar skal vere før hatten kjem på.
Foto: pxhere.com
Ost på burgar treng ikkje smelte meir enn éin gong.
Drukna i ost: slik ein god osteburgar skal vere før hatten kjem på.
Foto: pxhere.com
Ost på burgar treng ikkje smelte meir enn éin gong.