Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Kaker høyrer med, om dei så kostar både kroner og kaloriar, men dei treng ikkje koste meir enn nødvendig.
Foto via Wikimedia Commons
Av og til er det lite å spare på å vere rask.
Kaker høyrer med, om dei så kostar både kroner og kaloriar, men dei treng ikkje koste meir enn nødvendig.
Foto via Wikimedia Commons
Av og til er det lite å spare på å vere rask.
Kaker høyrer med, om dei så kostar både kroner og kaloriar, men dei treng ikkje koste meir enn nødvendig.
Foto via Wikimedia Commons
Av og til er det lite å spare på å vere rask.
Arne-Jøran Øyen bruker ein moderne avrettarhøvel for å tilpasse tønnestaven, men kjem ingen veg utan det gode, gamle sikteblikket.
Ikkje noko tek vare på edle dropar som gamalt treverk.
Men føresetnaden er at nokon veit korleis det skal handsamast.
Arne-Jøran Øyen bruker ein moderne avrettarhøvel for å tilpasse tønnestaven, men kjem ingen veg utan det gode, gamle sikteblikket.
Ikkje noko tek vare på edle dropar som gamalt treverk.
Men føresetnaden er at nokon veit korleis det skal handsamast.
Arne-Jøran Øyen bruker ein moderne avrettarhøvel for å tilpasse tønnestaven, men kjem ingen veg utan det gode, gamle sikteblikket.
Ikkje noko tek vare på edle dropar som gamalt treverk.
Men føresetnaden er at nokon veit korleis det skal handsamast.
Vanlegare vert vi ikkje: fårepølse, grovbrød og matpapir.
Foto: NTB
Fårepølser er alltid rå, men nokre delar av landet er meir fårete enn andre.
Vanlegare vert vi ikkje: fårepølse, grovbrød og matpapir.
Foto: NTB
Fårepølser er alltid rå, men nokre delar av landet er meir fårete enn andre.
Vanlegare vert vi ikkje: fårepølse, grovbrød og matpapir.
Foto: NTB
Fårepølser er alltid rå, men nokre delar av landet er meir fårete enn andre.
Bolleposar, kaffimaskin, pizza og «hugs drikke til maten»: Eirik Trontveit er van med å sjonglere varegrupper på Circle K-stasjonen sin i Sogndal.
Alle foto: Siri Helle
Den som jobbar på bensinstasjon, tek inn pengar på det meste – unntatt bensin.
Bolleposar, kaffimaskin, pizza og «hugs drikke til maten»: Eirik Trontveit er van med å sjonglere varegrupper på Circle K-stasjonen sin i Sogndal.
Alle foto: Siri Helle
Den som jobbar på bensinstasjon, tek inn pengar på det meste – unntatt bensin.
Bolleposar, kaffimaskin, pizza og «hugs drikke til maten»: Eirik Trontveit er van med å sjonglere varegrupper på Circle K-stasjonen sin i Sogndal.
Alle foto: Siri Helle
Den som jobbar på bensinstasjon, tek inn pengar på det meste – unntatt bensin.
Å gjere folk vakre på håret gjev glede, men kan òg tære på kropp og sinn.
Å gjere folk vakre på håret gjev glede, men kan òg tære på kropp og sinn.
Å gjere folk vakre på håret gjev glede, men kan òg tære på kropp og sinn.
Finn du jordbær, epletre, fiken, tomat og gulrot? Dei er her, alle saman – gøymde i kvart sitt frø.
Foto: Wikimedia Commons
Små frø er stor industri, men må han vere for stor for Noreg?
Finn du jordbær, epletre, fiken, tomat og gulrot? Dei er her, alle saman – gøymde i kvart sitt frø.
Foto: Wikimedia Commons
Små frø er stor industri, men må han vere for stor for Noreg?
Finn du jordbær, epletre, fiken, tomat og gulrot? Dei er her, alle saman – gøymde i kvart sitt frø.
Foto: Wikimedia Commons
Små frø er stor industri, men må han vere for stor for Noreg?