Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Glade born med graut: Slik vil vi gjerne ha det, men barnemat har vakse seg ut av grautskåla for lenge sidan.
Foto: Frank May / NTB
Vi skal ikkje gå mange år attende før ingen hadde høyrt om «barnematsnacks».
Glade born med graut: Slik vil vi gjerne ha det, men barnemat har vakse seg ut av grautskåla for lenge sidan.
Foto: Frank May / NTB
Vi skal ikkje gå mange år attende før ingen hadde høyrt om «barnematsnacks».
Glade born med graut: Slik vil vi gjerne ha det, men barnemat har vakse seg ut av grautskåla for lenge sidan.
Foto: Frank May / NTB
Vi skal ikkje gå mange år attende før ingen hadde høyrt om «barnematsnacks».
Italienarar likar pasta. Ikkje noko å seie på det. Men kva tenker dei om ferdigpastaane våre?
Foto: Catherine Ivill / Pool via AP
Stivelsen styrer showet i mikrobølgjepastaverda.
Italienarar likar pasta. Ikkje noko å seie på det. Men kva tenker dei om ferdigpastaane våre?
Foto: Catherine Ivill / Pool via AP
Stivelsen styrer showet i mikrobølgjepastaverda.
Italienarar likar pasta. Ikkje noko å seie på det. Men kva tenker dei om ferdigpastaane våre?
Foto: Catherine Ivill / Pool via AP
Stivelsen styrer showet i mikrobølgjepastaverda.
Ver så god: Eit ope brev med mange spørsmål om konkurranse.
Ver så god: Eit ope brev med mange spørsmål om konkurranse.
Ver så god: Eit ope brev med mange spørsmål om konkurranse.
Ikkje nokon svarteper: Svarthavre er litt annleis enn kvit og gul havre, men det treng ikkje vere noko i vegen med han for det.
Foto: Wikimedia Commons
Lat oss byrje året med å ta inn litt meir mangfald.
Ikkje nokon svarteper: Svarthavre er litt annleis enn kvit og gul havre, men det treng ikkje vere noko i vegen med han for det.
Foto: Wikimedia Commons
Lat oss byrje året med å ta inn litt meir mangfald.
Ikkje nokon svarteper: Svarthavre er litt annleis enn kvit og gul havre, men det treng ikkje vere noko i vegen med han for det.
Foto: Wikimedia Commons
Lat oss byrje året med å ta inn litt meir mangfald.
Julestemning? Tja. Kanskje er vi nærare røyndommen enn nissesnø og stjerneklart. Julesmaken er her, iallfall om ein leitar.
Foto: Lise Åserud / NTB
Julestemning? Tja. Kanskje er vi nærare røyndommen enn nissesnø og stjerneklart. Julesmaken er her, iallfall om ein leitar.
Foto: Lise Åserud / NTB
Julestemning? Tja. Kanskje er vi nærare røyndommen enn nissesnø og stjerneklart. Julesmaken er her, iallfall om ein leitar.
Foto: Lise Åserud / NTB
Jordeple: Opp frå mørket kjem ho og har (heldigvis) inga aning om det kompliserte systemet vi bygger kring ho.
Foto: Pxhere.com
Mykje tull med toll.
Jordeple: Opp frå mørket kjem ho og har (heldigvis) inga aning om det kompliserte systemet vi bygger kring ho.
Foto: Pxhere.com
Mykje tull med toll.
Jordeple: Opp frå mørket kjem ho og har (heldigvis) inga aning om det kompliserte systemet vi bygger kring ho.
Foto: Pxhere.com
Mykje tull med toll.