Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Verdiar i det fri: Her har du feriepengane dine sikra. Leitar du etter omvegar, kan det verte endå dyrare.
Foto: Wikimedia Commons
Verdiar i det fri: Her har du feriepengane dine sikra. Leitar du etter omvegar, kan det verte endå dyrare.
Foto: Wikimedia Commons
Verdiar i det fri: Her har du feriepengane dine sikra. Leitar du etter omvegar, kan det verte endå dyrare.
Foto: Wikimedia Commons
Lite mat: Det er ikkje mykje mat å spore i 17. mai-biletarkivet til NTB, men Andrea (2) har iallfall fått is. Hurra!
Foto: Per Løchen /NTB
Kva bør vi ete i dag om vi lèt årstida styre menyen?
Lite mat: Det er ikkje mykje mat å spore i 17. mai-biletarkivet til NTB, men Andrea (2) har iallfall fått is. Hurra!
Foto: Per Løchen /NTB
Kva bør vi ete i dag om vi lèt årstida styre menyen?
Lite mat: Det er ikkje mykje mat å spore i 17. mai-biletarkivet til NTB, men Andrea (2) har iallfall fått is. Hurra!
Foto: Per Løchen /NTB
Kva bør vi ete i dag om vi lèt årstida styre menyen?
Firkanta eller rundt, stort eller lite, mørkt eller lyst: Brød kan vere så mangt, men det bør vere ærleg.
Foto: Lise Åserud / NTB
Det burde jo vere lett, tenkjer du sikkert: Det er jo heilt grovt, det, og 100 prosent tyder at alt mjøl i det brødet er grovt.
Firkanta eller rundt, stort eller lite, mørkt eller lyst: Brød kan vere så mangt, men det bør vere ærleg.
Foto: Lise Åserud / NTB
Det burde jo vere lett, tenkjer du sikkert: Det er jo heilt grovt, det, og 100 prosent tyder at alt mjøl i det brødet er grovt.
Firkanta eller rundt, stort eller lite, mørkt eller lyst: Brød kan vere så mangt, men det bør vere ærleg.
Foto: Lise Åserud / NTB
Det burde jo vere lett, tenkjer du sikkert: Det er jo heilt grovt, det, og 100 prosent tyder at alt mjøl i det brødet er grovt.
Isbilar er ikkje noko nytt, men heller ikkje nokon garanti for kvalitet.
Foto via Wikimedia Commons
Kor mykje vatn er det eigentleg mogleg å ha i ein iskrem og framleis få han til å likne ein fløyteis?
Isbilar er ikkje noko nytt, men heller ikkje nokon garanti for kvalitet.
Foto via Wikimedia Commons
Kor mykje vatn er det eigentleg mogleg å ha i ein iskrem og framleis få han til å likne ein fløyteis?
Isbilar er ikkje noko nytt, men heller ikkje nokon garanti for kvalitet.
Foto via Wikimedia Commons
Kor mykje vatn er det eigentleg mogleg å ha i ein iskrem og framleis få han til å likne ein fløyteis?
Dei siste par åra har den norske bonden fått kjenne konsekvensane av å produsere i eit system der utgiftene er styrte av marknaden, medan inntektene er styrte av politikarane, skriv Siri Helle.
Foto: Heiko Junge / NTB
Korleis gje bønder rettferdig inntekt når dei framleis skal vere sjølvstendig næringsdrivande?
Dei siste par åra har den norske bonden fått kjenne konsekvensane av å produsere i eit system der utgiftene er styrte av marknaden, medan inntektene er styrte av politikarane, skriv Siri Helle.
Foto: Heiko Junge / NTB
Korleis gje bønder rettferdig inntekt når dei framleis skal vere sjølvstendig næringsdrivande?
Dei siste par åra har den norske bonden fått kjenne konsekvensane av å produsere i eit system der utgiftene er styrte av marknaden, medan inntektene er styrte av politikarane, skriv Siri Helle.
Foto: Heiko Junge / NTB
Korleis gje bønder rettferdig inntekt når dei framleis skal vere sjølvstendig næringsdrivande?