Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Det er nærare eitt år sidan klima- og miljøminister Espen Barth Eide fekk rapporten frå leiaren i Genteknologiutvalet, Anna Wargelius, men er vi noko nærare å skjøne kva han handlar om?
Foto: Javad Parsa / NTB
Det er nærare eitt år sidan klima- og miljøminister Espen Barth Eide fekk rapporten frå leiaren i Genteknologiutvalet, Anna Wargelius, men er vi noko nærare å skjøne kva han handlar om?
Foto: Javad Parsa / NTB
Det er nærare eitt år sidan klima- og miljøminister Espen Barth Eide fekk rapporten frå leiaren i Genteknologiutvalet, Anna Wargelius, men er vi noko nærare å skjøne kva han handlar om?
Foto: Javad Parsa / NTB
Mykje å velje i. Og alt har sin pris. Men kva for ein er den riktige?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Mykje å velje i. Og alt har sin pris. Men kva for ein er den riktige?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Mykje å velje i. Og alt har sin pris. Men kva for ein er den riktige?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ferdigmathylla på butikken er ofte ganske stor. Men er det dei små som handterer ho best?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Det kan sjå ut som smådriftsfordelar bør få dominere norsk ferdigmatproduksjon.
Ferdigmathylla på butikken er ofte ganske stor. Men er det dei små som handterer ho best?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Det kan sjå ut som smådriftsfordelar bør få dominere norsk ferdigmatproduksjon.
Ferdigmathylla på butikken er ofte ganske stor. Men er det dei små som handterer ho best?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Det kan sjå ut som smådriftsfordelar bør få dominere norsk ferdigmatproduksjon.
Er det ein brie eller ein camembert? Forma sender oss i retning sistnemnde, men det er ikkje alltid godt å sjå skilnaden.
Foto via Wikimedia Commons
Er det ein brie eller ein camembert? Forma sender oss i retning sistnemnde, men det er ikkje alltid godt å sjå skilnaden.
Foto via Wikimedia Commons
Er det ein brie eller ein camembert? Forma sender oss i retning sistnemnde, men det er ikkje alltid godt å sjå skilnaden.
Foto via Wikimedia Commons
Vi skal ikkje lage ein meir praktisk skule for menn, men for menneske.
Vi skal ikkje lage ein meir praktisk skule for menn, men for menneske.
Vi skal ikkje lage ein meir praktisk skule for menn, men for menneske.
Selena Gomez er artist, skodespelar, forretningskvinne og hobbykokk med eige TV-program.
Foto: Jordan Strauss / Invision / AP
Kampen for meir heimelaga mat får hjelp frå uventa hald.
Selena Gomez er artist, skodespelar, forretningskvinne og hobbykokk med eige TV-program.
Foto: Jordan Strauss / Invision / AP
Kampen for meir heimelaga mat får hjelp frå uventa hald.
Selena Gomez er artist, skodespelar, forretningskvinne og hobbykokk med eige TV-program.
Foto: Jordan Strauss / Invision / AP
Kampen for meir heimelaga mat får hjelp frå uventa hald.