Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
I fjor vart det fleire slike: geiter på veg til stølsmjølking.
Foto: Siri Helle
I desse tider må sjølv dei minste oppgangane feirast.
I fjor vart det fleire slike: geiter på veg til stølsmjølking.
Foto: Siri Helle
I desse tider må sjølv dei minste oppgangane feirast.
I fjor vart det fleire slike: geiter på veg til stølsmjølking.
Foto: Siri Helle
I desse tider må sjølv dei minste oppgangane feirast.
Marte Rostvåg Ulltveit-Moe er biolog og folkevald for Miljøpartiet Dei Grøne i Kristiansand.
Foto: Ingar Leer-Salvesen
Å kaste ting er openbert dumt. Kvifor er det då så vanskeleg å få noko reparert?
Marte Rostvåg Ulltveit-Moe er biolog og folkevald for Miljøpartiet Dei Grøne i Kristiansand.
Foto: Ingar Leer-Salvesen
Å kaste ting er openbert dumt. Kvifor er det då så vanskeleg å få noko reparert?
Marte Rostvåg Ulltveit-Moe er biolog og folkevald for Miljøpartiet Dei Grøne i Kristiansand.
Foto: Ingar Leer-Salvesen
Å kaste ting er openbert dumt. Kvifor er det då så vanskeleg å få noko reparert?
Hadde det berre vore så enkelt: at smør var like sunt som det var godt.
Foto: Pxhere.com
Smør er éin ting, margarin noko anna – og eit nytt produkt må våge å velje kor det høyrer heime.
Hadde det berre vore så enkelt: at smør var like sunt som det var godt.
Foto: Pxhere.com
Smør er éin ting, margarin noko anna – og eit nytt produkt må våge å velje kor det høyrer heime.
Hadde det berre vore så enkelt: at smør var like sunt som det var godt.
Foto: Pxhere.com
Smør er éin ting, margarin noko anna – og eit nytt produkt må våge å velje kor det høyrer heime.
Det er nærare eitt år sidan klima- og miljøminister Espen Barth Eide fekk rapporten frå leiaren i Genteknologiutvalet, Anna Wargelius, men er vi noko nærare å skjøne kva han handlar om?
Foto: Javad Parsa / NTB
Det er nærare eitt år sidan klima- og miljøminister Espen Barth Eide fekk rapporten frå leiaren i Genteknologiutvalet, Anna Wargelius, men er vi noko nærare å skjøne kva han handlar om?
Foto: Javad Parsa / NTB
Det er nærare eitt år sidan klima- og miljøminister Espen Barth Eide fekk rapporten frå leiaren i Genteknologiutvalet, Anna Wargelius, men er vi noko nærare å skjøne kva han handlar om?
Foto: Javad Parsa / NTB
Mykje å velje i. Og alt har sin pris. Men kva for ein er den riktige?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Mykje å velje i. Og alt har sin pris. Men kva for ein er den riktige?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Mykje å velje i. Og alt har sin pris. Men kva for ein er den riktige?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ferdigmathylla på butikken er ofte ganske stor. Men er det dei små som handterer ho best?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Det kan sjå ut som smådriftsfordelar bør få dominere norsk ferdigmatproduksjon.
Ferdigmathylla på butikken er ofte ganske stor. Men er det dei små som handterer ho best?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Det kan sjå ut som smådriftsfordelar bør få dominere norsk ferdigmatproduksjon.
Ferdigmathylla på butikken er ofte ganske stor. Men er det dei små som handterer ho best?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Det kan sjå ut som smådriftsfordelar bør få dominere norsk ferdigmatproduksjon.