Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Sola skin – popkornet er varmt og ølen er kald i Salvador.
Siri Helle
Når eg er i Brasil, et eg helst rett frå gata.
Sola skin – popkornet er varmt og ølen er kald i Salvador.
Siri Helle
Når eg er i Brasil, et eg helst rett frå gata.
Sola skin – popkornet er varmt og ølen er kald i Salvador.
Siri Helle
Når eg er i Brasil, et eg helst rett frå gata.
Sjokolade, kjeks eller sunt mellommåltid? Det er ikkje alltid så lett å sjå frå utsida, diverre.
Foto: Pxhere.com
Det er ikkje storleiken det kjem an på her heller.
Sjokolade, kjeks eller sunt mellommåltid? Det er ikkje alltid så lett å sjå frå utsida, diverre.
Foto: Pxhere.com
Det er ikkje storleiken det kjem an på her heller.
Sjokolade, kjeks eller sunt mellommåltid? Det er ikkje alltid så lett å sjå frå utsida, diverre.
Foto: Pxhere.com
Det er ikkje storleiken det kjem an på her heller.
Kvit som snø – og sunn som cottage cheese.
Foto: Pxhere.com
Sjølv to alternativ kan av og til vere eitt for mykje.
Kvit som snø – og sunn som cottage cheese.
Foto: Pxhere.com
Sjølv to alternativ kan av og til vere eitt for mykje.
Kvit som snø – og sunn som cottage cheese.
Foto: Pxhere.com
Sjølv to alternativ kan av og til vere eitt for mykje.
Er det noko heilt særskilt med norsk mjølk?
Frank May / NTB
Er det noko heilt særskilt med norsk mjølk?
Frank May / NTB
Er det noko heilt særskilt med norsk mjølk?
Frank May / NTB
Når dørstokkmila er passert, er det mindre viktig kva som er på termosen. Men om ein må velje, kan ein jo likevel velje litt lurt?
Andrew Welch via Wikimedia Commons
Det er lov med lett mat på tur, men enkelte variantar vil eg halde meg unna.
Når dørstokkmila er passert, er det mindre viktig kva som er på termosen. Men om ein må velje, kan ein jo likevel velje litt lurt?
Andrew Welch via Wikimedia Commons
Det er lov med lett mat på tur, men enkelte variantar vil eg halde meg unna.
Når dørstokkmila er passert, er det mindre viktig kva som er på termosen. Men om ein må velje, kan ein jo likevel velje litt lurt?
Andrew Welch via Wikimedia Commons
Det er lov med lett mat på tur, men enkelte variantar vil eg halde meg unna.
Ein kylling. Verken meir eller mindre. Men det er kanskje ikkje det same?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
At nett kyllingbransjen har byrja å måle klimapåverknaden sin, er ikkje så rart.
Ein kylling. Verken meir eller mindre. Men det er kanskje ikkje det same?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
At nett kyllingbransjen har byrja å måle klimapåverknaden sin, er ikkje så rart.
Ein kylling. Verken meir eller mindre. Men det er kanskje ikkje det same?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
At nett kyllingbransjen har byrja å måle klimapåverknaden sin, er ikkje så rart.