Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Kva kostar mjølka? Det må både inngåande og utgåande avgifter og tilskot til for å få fram ei slik butikkhylle.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ein skal gråte litt over ein politikk som ikkje spelar på lag med nokon.
Kva kostar mjølka? Det må både inngåande og utgåande avgifter og tilskot til for å få fram ei slik butikkhylle.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ein skal gråte litt over ein politikk som ikkje spelar på lag med nokon.
Kva kostar mjølka? Det må både inngåande og utgåande avgifter og tilskot til for å få fram ei slik butikkhylle.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ein skal gråte litt over ein politikk som ikkje spelar på lag med nokon.
Når ein meir praktisk skule skal gå frå papir til røyndom, er det noko alle skal tene på.
Når ein meir praktisk skule skal gå frå papir til røyndom, er det noko alle skal tene på.
Når ein meir praktisk skule skal gå frå papir til røyndom, er det noko alle skal tene på.
Tingvollost og Ostegården har begge vunne heilt ekte gullmedaljar i oste-VM.
Foto: Marit Hommedal / NTB
At norsk mat vinn internasjonale gullmedaljar, vil ikkje nødvendigvis seie at han er best.
Tingvollost og Ostegården har begge vunne heilt ekte gullmedaljar i oste-VM.
Foto: Marit Hommedal / NTB
At norsk mat vinn internasjonale gullmedaljar, vil ikkje nødvendigvis seie at han er best.
Tingvollost og Ostegården har begge vunne heilt ekte gullmedaljar i oste-VM.
Foto: Marit Hommedal / NTB
At norsk mat vinn internasjonale gullmedaljar, vil ikkje nødvendigvis seie at han er best.
Denne maten må truleg aldri ta vegen om nokon butikk.
Foto: Siri Helle
2200 tonn norsk kjøt er aldri innom nokon butikk.
Denne maten må truleg aldri ta vegen om nokon butikk.
Foto: Siri Helle
2200 tonn norsk kjøt er aldri innom nokon butikk.
Denne maten må truleg aldri ta vegen om nokon butikk.
Foto: Siri Helle
2200 tonn norsk kjøt er aldri innom nokon butikk.
Suppe treng vatn og grønsaker, men sjølve magien ligg ein annan stad: Du må ha krafta med deg.
Foto: Pxhere.com
Industrikraft kan vere kompliserte greier.
Suppe treng vatn og grønsaker, men sjølve magien ligg ein annan stad: Du må ha krafta med deg.
Foto: Pxhere.com
Industrikraft kan vere kompliserte greier.
Suppe treng vatn og grønsaker, men sjølve magien ligg ein annan stad: Du må ha krafta med deg.
Foto: Pxhere.com
Industrikraft kan vere kompliserte greier.
Dagros druknar oftare i byråkrati enn i møk, men skal ho tryggast skikkeleg, må tilsyn og eigar kome nærare kvarandre.
Dagros druknar oftare i byråkrati enn i møk, men skal ho tryggast skikkeleg, må tilsyn og eigar kome nærare kvarandre.
Dagros druknar oftare i byråkrati enn i møk, men skal ho tryggast skikkeleg, må tilsyn og eigar kome nærare kvarandre.