Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Det ser blodig ut, og det er det òg å slakte ein hane. Takk for no, gode du.
Alle foto: Siri Helle
Eg skulle ikkje knyte meg til hanane mine. Likevel var det alt anna enn enkelt å slakte dei.
Det ser blodig ut, og det er det òg å slakte ein hane. Takk for no, gode du.
Alle foto: Siri Helle
Eg skulle ikkje knyte meg til hanane mine. Likevel var det alt anna enn enkelt å slakte dei.
Det ser blodig ut, og det er det òg å slakte ein hane. Takk for no, gode du.
Alle foto: Siri Helle
Eg skulle ikkje knyte meg til hanane mine. Likevel var det alt anna enn enkelt å slakte dei.
Edamer i Edam: Her kjem han opphavleg frå, juleosten vår, men no lagar vi han sjølve.
Foto: Wikimedia Commons
Om osten er rund i kantane, er han seld i eit piggete system.
Edamer i Edam: Her kjem han opphavleg frå, juleosten vår, men no lagar vi han sjølve.
Foto: Wikimedia Commons
Om osten er rund i kantane, er han seld i eit piggete system.
Edamer i Edam: Her kjem han opphavleg frå, juleosten vår, men no lagar vi han sjølve.
Foto: Wikimedia Commons
Om osten er rund i kantane, er han seld i eit piggete system.
Dei serverer milliardar av menneske, men korleis bidreg dei til matproduksjon i Noreg?
Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
Norsk landbruk strekker seg langt for å forsyne global likskap.
Dei serverer milliardar av menneske, men korleis bidreg dei til matproduksjon i Noreg?
Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
Norsk landbruk strekker seg langt for å forsyne global likskap.
Dei serverer milliardar av menneske, men korleis bidreg dei til matproduksjon i Noreg?
Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
Norsk landbruk strekker seg langt for å forsyne global likskap.
Dei er blide, desse karane her, men held smila seg heilt til juleklokkene ringer?
Foto: Pxhere.com
Han bør i alle fall halde seg til julekvelden.
Dei er blide, desse karane her, men held smila seg heilt til juleklokkene ringer?
Foto: Pxhere.com
Han bør i alle fall halde seg til julekvelden.
Dei er blide, desse karane her, men held smila seg heilt til juleklokkene ringer?
Foto: Pxhere.com
Han bør i alle fall halde seg til julekvelden.
Kva kostar mjølka? Det må både inngåande og utgåande avgifter og tilskot til for å få fram ei slik butikkhylle.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ein skal gråte litt over ein politikk som ikkje spelar på lag med nokon.
Kva kostar mjølka? Det må både inngåande og utgåande avgifter og tilskot til for å få fram ei slik butikkhylle.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ein skal gråte litt over ein politikk som ikkje spelar på lag med nokon.
Kva kostar mjølka? Det må både inngåande og utgåande avgifter og tilskot til for å få fram ei slik butikkhylle.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ein skal gråte litt over ein politikk som ikkje spelar på lag med nokon.
Tingvollost og Ostegården har begge vunne heilt ekte gullmedaljar i oste-VM.
Foto: Marit Hommedal / NTB
At norsk mat vinn internasjonale gullmedaljar, vil ikkje nødvendigvis seie at han er best.
Tingvollost og Ostegården har begge vunne heilt ekte gullmedaljar i oste-VM.
Foto: Marit Hommedal / NTB
At norsk mat vinn internasjonale gullmedaljar, vil ikkje nødvendigvis seie at han er best.
Tingvollost og Ostegården har begge vunne heilt ekte gullmedaljar i oste-VM.
Foto: Marit Hommedal / NTB
At norsk mat vinn internasjonale gullmedaljar, vil ikkje nødvendigvis seie at han er best.