Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Ikkje berre toler demokratiet vårt ein sivil ulydnads-aksjon i ny og ne. Demokratiet treng dei.
Ikkje berre toler demokratiet vårt ein sivil ulydnads-aksjon i ny og ne. Demokratiet treng dei.
Ikkje berre toler demokratiet vårt ein sivil ulydnads-aksjon i ny og ne. Demokratiet treng dei.
Mykje mat kan rullast, men kva skal han rullast i?
Foto: Pxhere.com
Ein middag treng ikkje kniv og gaffel for å vere forankra i norske tradisjonar.
Mykje mat kan rullast, men kva skal han rullast i?
Foto: Pxhere.com
Ein middag treng ikkje kniv og gaffel for å vere forankra i norske tradisjonar.
Mykje mat kan rullast, men kva skal han rullast i?
Foto: Pxhere.com
Ein middag treng ikkje kniv og gaffel for å vere forankra i norske tradisjonar.
Forbode: Eingongsbestikk i plast er dumpa på den historiske skraphaugen. Skal tru om det gjer verda betre?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Plast kan øydelegge verda, men bambus kan ikkje berge henne.
Forbode: Eingongsbestikk i plast er dumpa på den historiske skraphaugen. Skal tru om det gjer verda betre?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Plast kan øydelegge verda, men bambus kan ikkje berge henne.
Forbode: Eingongsbestikk i plast er dumpa på den historiske skraphaugen. Skal tru om det gjer verda betre?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Plast kan øydelegge verda, men bambus kan ikkje berge henne.
Valkamp: Det meste kjem på bordet, bortsett frå maten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Mat kjem sjeldan på bordet i partileiardebattar, så då får vi ta partileiarane på heimebane.
Valkamp: Det meste kjem på bordet, bortsett frå maten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Mat kjem sjeldan på bordet i partileiardebattar, så då får vi ta partileiarane på heimebane.
Valkamp: Det meste kjem på bordet, bortsett frå maten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Mat kjem sjeldan på bordet i partileiardebattar, så då får vi ta partileiarane på heimebane.
Noreg er god på torsk, men vi har litt å gå på når det gjeld foredling.
Foto: Cecilia Helmerson / Titan / UiO / NTB
Ein ekte lofottorsk treng ingen tur til Polen for å hamne på norske middagsbord.
Noreg er god på torsk, men vi har litt å gå på når det gjeld foredling.
Foto: Cecilia Helmerson / Titan / UiO / NTB
Ein ekte lofottorsk treng ingen tur til Polen for å hamne på norske middagsbord.
Noreg er god på torsk, men vi har litt å gå på når det gjeld foredling.
Foto: Cecilia Helmerson / Titan / UiO / NTB
Ein ekte lofottorsk treng ingen tur til Polen for å hamne på norske middagsbord.
Pulver og vatn – like godt som originalen?
Foto: Wikimedia Commons
Skal vi ultraprosessere noko, bør det vere naudsynt.
Pulver og vatn – like godt som originalen?
Foto: Wikimedia Commons
Skal vi ultraprosessere noko, bør det vere naudsynt.
Pulver og vatn – like godt som originalen?
Foto: Wikimedia Commons
Skal vi ultraprosessere noko, bør det vere naudsynt.