Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Ingen gåver er gratis. Særleg ikkje dei som omgår velferdssystemet.
Ingen gåver er gratis. Særleg ikkje dei som omgår velferdssystemet.
Ingen gåver er gratis. Særleg ikkje dei som omgår velferdssystemet.
Tenk godt etter: Kva var livet utan spekesild?
Foto: Wikimedia Commons
Havets sølv er ein skatt vi ikkje har råd å miste.
Tenk godt etter: Kva var livet utan spekesild?
Foto: Wikimedia Commons
Havets sølv er ein skatt vi ikkje har råd å miste.
Tenk godt etter: Kva var livet utan spekesild?
Foto: Wikimedia Commons
Havets sølv er ein skatt vi ikkje har råd å miste.
Utsikt frå cockpiten: saktesegling nesten utan vind. Krakhellesundet forut.
Ein skikkeleg redd liten eventyrar reiser på sin fyrste solosegltur.
Utsikt frå cockpiten: saktesegling nesten utan vind. Krakhellesundet forut.
Ein skikkeleg redd liten eventyrar reiser på sin fyrste solosegltur.
Utsikt frå cockpiten: saktesegling nesten utan vind. Krakhellesundet forut.
Ein skikkeleg redd liten eventyrar reiser på sin fyrste solosegltur.
Det var kø på dette oslobakeriet i 1956. Kvardagen er truleg ein annan no.
Foto: Sverre A. Børretzen / Aktuell / NTB
At smått er godt, gjeld ikkje minst i bakebransjen.
Det var kø på dette oslobakeriet i 1956. Kvardagen er truleg ein annan no.
Foto: Sverre A. Børretzen / Aktuell / NTB
At smått er godt, gjeld ikkje minst i bakebransjen.
Det var kø på dette oslobakeriet i 1956. Kvardagen er truleg ein annan no.
Foto: Sverre A. Børretzen / Aktuell / NTB
At smått er godt, gjeld ikkje minst i bakebransjen.
Norsk ungdom har vorte dei minst attraktive arbeidstakarane på sesongarbeidarmarknaden.
Det må vi gjere noko med.
Norsk ungdom har vorte dei minst attraktive arbeidstakarane på sesongarbeidarmarknaden.
Det må vi gjere noko med.
Norsk ungdom har vorte dei minst attraktive arbeidstakarane på sesongarbeidarmarknaden.
Det må vi gjere noko med.
Ei ferdiggrilla reke. Om ho er marinert eller ikkje, er ikkje godt å seie, men det spelar gjerne mindre rolle, for ser ho ikkje god ut?
Foto: Pxhere.com
Har all ferdigmarineringa gjort at vi har gløymt kvifor vi grillar?
Ei ferdiggrilla reke. Om ho er marinert eller ikkje, er ikkje godt å seie, men det spelar gjerne mindre rolle, for ser ho ikkje god ut?
Foto: Pxhere.com
Har all ferdigmarineringa gjort at vi har gløymt kvifor vi grillar?
Ei ferdiggrilla reke. Om ho er marinert eller ikkje, er ikkje godt å seie, men det spelar gjerne mindre rolle, for ser ho ikkje god ut?
Foto: Pxhere.com
Har all ferdigmarineringa gjort at vi har gløymt kvifor vi grillar?