Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Ei ferdiggrilla reke. Om ho er marinert eller ikkje, er ikkje godt å seie, men det spelar gjerne mindre rolle, for ser ho ikkje god ut?
Foto: Pxhere.com
Har all ferdigmarineringa gjort at vi har gløymt kvifor vi grillar?
Ei ferdiggrilla reke. Om ho er marinert eller ikkje, er ikkje godt å seie, men det spelar gjerne mindre rolle, for ser ho ikkje god ut?
Foto: Pxhere.com
Har all ferdigmarineringa gjort at vi har gløymt kvifor vi grillar?
Ei ferdiggrilla reke. Om ho er marinert eller ikkje, er ikkje godt å seie, men det spelar gjerne mindre rolle, for ser ho ikkje god ut?
Foto: Pxhere.com
Har all ferdigmarineringa gjort at vi har gløymt kvifor vi grillar?
Norsk ungdom har vorte dei minst attraktive arbeidstakarane på sesongarbeidarmarknaden.
Det må vi gjere noko med.
Norsk ungdom har vorte dei minst attraktive arbeidstakarane på sesongarbeidarmarknaden.
Det må vi gjere noko med.
Norsk ungdom har vorte dei minst attraktive arbeidstakarane på sesongarbeidarmarknaden.
Det må vi gjere noko med.
Grisar kan ha eit heilt ålreit liv i fjøs, men potensialet er mykje større.
Foto: Lise Åserud / NTB
Fleire svin på skogen må snike seg nærare normalen.
Grisar kan ha eit heilt ålreit liv i fjøs, men potensialet er mykje større.
Foto: Lise Åserud / NTB
Fleire svin på skogen må snike seg nærare normalen.
Grisar kan ha eit heilt ålreit liv i fjøs, men potensialet er mykje større.
Foto: Lise Åserud / NTB
Fleire svin på skogen må snike seg nærare normalen.
Marknader og andre former for direktesal av mat breier om seg. Men har jordbrukets eige system eigentleg plass til det?
Foto: Marit Hommedal / NTB
Kort veg frå jord til bord er bra – for alt anna enn systemet.
Marknader og andre former for direktesal av mat breier om seg. Men har jordbrukets eige system eigentleg plass til det?
Foto: Marit Hommedal / NTB
Kort veg frå jord til bord er bra – for alt anna enn systemet.
Marknader og andre former for direktesal av mat breier om seg. Men har jordbrukets eige system eigentleg plass til det?
Foto: Marit Hommedal / NTB
Kort veg frå jord til bord er bra – for alt anna enn systemet.
Frisk, fruktig og kald vert saftisen perfekt for sommardagane vi har føre oss.
Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
Is bør kome frå ein verkeleg stad.
Frisk, fruktig og kald vert saftisen perfekt for sommardagane vi har føre oss.
Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
Is bør kome frå ein verkeleg stad.
Frisk, fruktig og kald vert saftisen perfekt for sommardagane vi har føre oss.
Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
Is bør kome frå ein verkeleg stad.
Så lenge vi har få vaksinar, vert vaksinefordelinga aldri perfekt, skriv Siri Helle. Bilete frå vaksinesenteret på Rud i Bærum.
Foto: Heiko Junge / NTB
Skeivfordeling må diskuterast fritt, men vi må ikkje gløyme at hovudproblemet ligg på patentkontoret.
Så lenge vi har få vaksinar, vert vaksinefordelinga aldri perfekt, skriv Siri Helle. Bilete frå vaksinesenteret på Rud i Bærum.
Foto: Heiko Junge / NTB
Skeivfordeling må diskuterast fritt, men vi må ikkje gløyme at hovudproblemet ligg på patentkontoret.
Så lenge vi har få vaksinar, vert vaksinefordelinga aldri perfekt, skriv Siri Helle. Bilete frå vaksinesenteret på Rud i Bærum.
Foto: Heiko Junge / NTB
Skeivfordeling må diskuterast fritt, men vi må ikkje gløyme at hovudproblemet ligg på patentkontoret.