Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Revisjonen av nøkkelholordninga gjer at ferdigrettar òg kan sertifiserast.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Sunn mat er meir enn berre fråvær av det usunne.
Revisjonen av nøkkelholordninga gjer at ferdigrettar òg kan sertifiserast.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Sunn mat er meir enn berre fråvær av det usunne.
Revisjonen av nøkkelholordninga gjer at ferdigrettar òg kan sertifiserast.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Sunn mat er meir enn berre fråvær av det usunne.
Kvinner får framleis ikkje konkurrere i skiflyging. Det norske kvinnelaget i hopp tok bronse i VM i stor bakke i Oberstdorf i år. Frå venstre: Silje Opseth, Anna Odine Strøm, Maren Lundby og Thea Minyan Bjørseth.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Førestillinga om kvinner som mindre robuste enn menn er overmoden for skraphaugen.
Kvinner får framleis ikkje konkurrere i skiflyging. Det norske kvinnelaget i hopp tok bronse i VM i stor bakke i Oberstdorf i år. Frå venstre: Silje Opseth, Anna Odine Strøm, Maren Lundby og Thea Minyan Bjørseth.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Førestillinga om kvinner som mindre robuste enn menn er overmoden for skraphaugen.
Kvinner får framleis ikkje konkurrere i skiflyging. Det norske kvinnelaget i hopp tok bronse i VM i stor bakke i Oberstdorf i år. Frå venstre: Silje Opseth, Anna Odine Strøm, Maren Lundby og Thea Minyan Bjørseth.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Førestillinga om kvinner som mindre robuste enn menn er overmoden for skraphaugen.
Sprøtt og luftig brød, nett slik vi vil ha det, ved hjelp av tid og/eller muskelkraft.
Foto: Tzahy Lerner / Wikimedia Commons
At du ikkje må kna, tyder ikkje at du slepp å jobbe med teknikken.
Sprøtt og luftig brød, nett slik vi vil ha det, ved hjelp av tid og/eller muskelkraft.
Foto: Tzahy Lerner / Wikimedia Commons
At du ikkje må kna, tyder ikkje at du slepp å jobbe med teknikken.
Sprøtt og luftig brød, nett slik vi vil ha det, ved hjelp av tid og/eller muskelkraft.
Foto: Tzahy Lerner / Wikimedia Commons
At du ikkje må kna, tyder ikkje at du slepp å jobbe med teknikken.
Slik kan ein vegetarisk middag sjå ut – heilt utan Toro.
Foto: Pxhere.com
Lågt klimaavtrykk treng ikkje vere noko å skryte av.
Slik kan ein vegetarisk middag sjå ut – heilt utan Toro.
Foto: Pxhere.com
Lågt klimaavtrykk treng ikkje vere noko å skryte av.
Slik kan ein vegetarisk middag sjå ut – heilt utan Toro.
Foto: Pxhere.com
Lågt klimaavtrykk treng ikkje vere noko å skryte av.
Lokalmat er i vekst, og nokon vil profitere på det. Men kven skal få nytte namnet?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ikkje alt som er lite, er kort – og ikkje alt vert lokalt av å vere nærare enn noko anna.
Lokalmat er i vekst, og nokon vil profitere på det. Men kven skal få nytte namnet?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ikkje alt som er lite, er kort – og ikkje alt vert lokalt av å vere nærare enn noko anna.
Lokalmat er i vekst, og nokon vil profitere på det. Men kven skal få nytte namnet?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ikkje alt som er lite, er kort – og ikkje alt vert lokalt av å vere nærare enn noko anna.
Det har vore lofotfiske før, her i 1972, og det er lofotfiske i år òg. Men kven tener på torsken?
Foto: Svein Hammerstad / NTB
Om fisken er rein, har mykje anna kome til langs vegen frå hav til butikkhylle.
Det har vore lofotfiske før, her i 1972, og det er lofotfiske i år òg. Men kven tener på torsken?
Foto: Svein Hammerstad / NTB
Om fisken er rein, har mykje anna kome til langs vegen frå hav til butikkhylle.
Det har vore lofotfiske før, her i 1972, og det er lofotfiske i år òg. Men kven tener på torsken?
Foto: Svein Hammerstad / NTB
Om fisken er rein, har mykje anna kome til langs vegen frå hav til butikkhylle.