Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Vi manglar framleis altfor mange læreplassar i Noreg. Det er både skammeleg og dumt.
Vi manglar framleis altfor mange læreplassar i Noreg. Det er både skammeleg og dumt.
Vi manglar framleis altfor mange læreplassar i Noreg. Det er både skammeleg og dumt.
Kvar av oss har ansvar for om lag 70 kilo slakt årleg. Er det for mykje?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Eit grønt landsmøte har gjeve trong for ei opprydding i store ord om nordmenns forbruk av dyrekjøt.
Kvar av oss har ansvar for om lag 70 kilo slakt årleg. Er det for mykje?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Eit grønt landsmøte har gjeve trong for ei opprydding i store ord om nordmenns forbruk av dyrekjøt.
Kvar av oss har ansvar for om lag 70 kilo slakt årleg. Er det for mykje?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Eit grønt landsmøte har gjeve trong for ei opprydding i store ord om nordmenns forbruk av dyrekjøt.
Ein, to, tre... Norsk matproduksjon treng stadig færre hender, men kor få er for lite?
Foto: Kyrre Lien / NTB
Nedgang i landbruket er inga overrasking, men like fullt eit problem.
Ein, to, tre... Norsk matproduksjon treng stadig færre hender, men kor få er for lite?
Foto: Kyrre Lien / NTB
Nedgang i landbruket er inga overrasking, men like fullt eit problem.
Ein, to, tre... Norsk matproduksjon treng stadig færre hender, men kor få er for lite?
Foto: Kyrre Lien / NTB
Nedgang i landbruket er inga overrasking, men like fullt eit problem.
Filet og farse: Dei ser så uskuldige ut, der dei ligg, men kven veit kor dei har vore, og ikkje minst kven som har tatt på dei?
Foto: Robert Couse-Baker / Pxhere.com
For enkelte små beist er grensene framleis altfor opne.
Filet og farse: Dei ser så uskuldige ut, der dei ligg, men kven veit kor dei har vore, og ikkje minst kven som har tatt på dei?
Foto: Robert Couse-Baker / Pxhere.com
For enkelte små beist er grensene framleis altfor opne.
Filet og farse: Dei ser så uskuldige ut, der dei ligg, men kven veit kor dei har vore, og ikkje minst kven som har tatt på dei?
Foto: Robert Couse-Baker / Pxhere.com
For enkelte små beist er grensene framleis altfor opne.
Revisjonen av nøkkelholordninga gjer at ferdigrettar òg kan sertifiserast.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Sunn mat er meir enn berre fråvær av det usunne.
Revisjonen av nøkkelholordninga gjer at ferdigrettar òg kan sertifiserast.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Sunn mat er meir enn berre fråvær av det usunne.
Revisjonen av nøkkelholordninga gjer at ferdigrettar òg kan sertifiserast.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Sunn mat er meir enn berre fråvær av det usunne.
Sprøtt og luftig brød, nett slik vi vil ha det, ved hjelp av tid og/eller muskelkraft.
Foto: Tzahy Lerner / Wikimedia Commons
At du ikkje må kna, tyder ikkje at du slepp å jobbe med teknikken.
Sprøtt og luftig brød, nett slik vi vil ha det, ved hjelp av tid og/eller muskelkraft.
Foto: Tzahy Lerner / Wikimedia Commons
At du ikkje må kna, tyder ikkje at du slepp å jobbe med teknikken.
Sprøtt og luftig brød, nett slik vi vil ha det, ved hjelp av tid og/eller muskelkraft.
Foto: Tzahy Lerner / Wikimedia Commons
At du ikkje må kna, tyder ikkje at du slepp å jobbe med teknikken.