Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Slik kan ein tallerken grønsakfries sjå ut – om du ikkje kjøper han hjå Findus.
Foto: Marco Verch / Flickr.com
Innpakninga bør aldri vere like stor som innhaldet.
Slik kan ein tallerken grønsakfries sjå ut – om du ikkje kjøper han hjå Findus.
Foto: Marco Verch / Flickr.com
Innpakninga bør aldri vere like stor som innhaldet.
Slik kan ein tallerken grønsakfries sjå ut – om du ikkje kjøper han hjå Findus.
Foto: Marco Verch / Flickr.com
Innpakninga bør aldri vere like stor som innhaldet.
Vi gler oss til å skåle att. Men må det alltid skålast i alkohol?
Foto: Pxhere.com
Vi har gode alternativ til alkohol her i landet.
Vi gler oss til å skåle att. Men må det alltid skålast i alkohol?
Foto: Pxhere.com
Vi har gode alternativ til alkohol her i landet.
Vi gler oss til å skåle att. Men må det alltid skålast i alkohol?
Foto: Pxhere.com
Vi har gode alternativ til alkohol her i landet.
Proteindrikk: Ja, heldigvis er det protein i mjølk.
Foto: Pxhere.com
Meieri med proteinoppheng lagar storm i eit mjølkeglas.
Proteindrikk: Ja, heldigvis er det protein i mjølk.
Foto: Pxhere.com
Meieri med proteinoppheng lagar storm i eit mjølkeglas.
Proteindrikk: Ja, heldigvis er det protein i mjølk.
Foto: Pxhere.com
Meieri med proteinoppheng lagar storm i eit mjølkeglas.
Kvar av oss har ansvar for om lag 70 kilo slakt årleg. Er det for mykje?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Eit grønt landsmøte har gjeve trong for ei opprydding i store ord om nordmenns forbruk av dyrekjøt.
Kvar av oss har ansvar for om lag 70 kilo slakt årleg. Er det for mykje?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Eit grønt landsmøte har gjeve trong for ei opprydding i store ord om nordmenns forbruk av dyrekjøt.
Kvar av oss har ansvar for om lag 70 kilo slakt årleg. Er det for mykje?
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Eit grønt landsmøte har gjeve trong for ei opprydding i store ord om nordmenns forbruk av dyrekjøt.
Vi manglar framleis altfor mange læreplassar i Noreg. Det er både skammeleg og dumt.
Vi manglar framleis altfor mange læreplassar i Noreg. Det er både skammeleg og dumt.
Vi manglar framleis altfor mange læreplassar i Noreg. Det er både skammeleg og dumt.
Ein, to, tre... Norsk matproduksjon treng stadig færre hender, men kor få er for lite?
Foto: Kyrre Lien / NTB
Nedgang i landbruket er inga overrasking, men like fullt eit problem.
Ein, to, tre... Norsk matproduksjon treng stadig færre hender, men kor få er for lite?
Foto: Kyrre Lien / NTB
Nedgang i landbruket er inga overrasking, men like fullt eit problem.
Ein, to, tre... Norsk matproduksjon treng stadig færre hender, men kor få er for lite?
Foto: Kyrre Lien / NTB
Nedgang i landbruket er inga overrasking, men like fullt eit problem.