Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Har det vore eit håplaust år? Nei, vi menneske er heldigvis ikkje skapte for slikt.
Har det vore eit håplaust år? Nei, vi menneske er heldigvis ikkje skapte for slikt.
Har det vore eit håplaust år? Nei, vi menneske er heldigvis ikkje skapte for slikt.
Sidan Brasil byrja å måle, har det aldri brunne så mykje i våtmarksområdet Pantanal som i år.
Foto: Andre Penner / AP / NTB
Det er ikkje nødvendigvis den norske oppdrettsnæringa sin feil at det brenn i Brasil. Men dei kan bli nøydde til ta ansvar for det likevel.
Sidan Brasil byrja å måle, har det aldri brunne så mykje i våtmarksområdet Pantanal som i år.
Foto: Andre Penner / AP / NTB
Det er ikkje nødvendigvis den norske oppdrettsnæringa sin feil at det brenn i Brasil. Men dei kan bli nøydde til ta ansvar for det likevel.
Sidan Brasil byrja å måle, har det aldri brunne så mykje i våtmarksområdet Pantanal som i år.
Foto: Andre Penner / AP / NTB
Det er ikkje nødvendigvis den norske oppdrettsnæringa sin feil at det brenn i Brasil. Men dei kan bli nøydde til ta ansvar for det likevel.
Ris er rett og slett eit av dei viktigaste kornslaga i verda.
Foto: Pxhere.com
Vatn er viktig, men ikkje alltid verdt å betale for.
Ris er rett og slett eit av dei viktigaste kornslaga i verda.
Foto: Pxhere.com
Vatn er viktig, men ikkje alltid verdt å betale for.
Ris er rett og slett eit av dei viktigaste kornslaga i verda.
Foto: Pxhere.com
Vatn er viktig, men ikkje alltid verdt å betale for.
Nathan Handwerker var fyrst ute med hot dog – på Coney Island i New York.
Foto: Wikimedia Commons
Mykje vert mindre skummelt etter ein tur innom USA.
Nathan Handwerker var fyrst ute med hot dog – på Coney Island i New York.
Foto: Wikimedia Commons
Mykje vert mindre skummelt etter ein tur innom USA.
Nathan Handwerker var fyrst ute med hot dog – på Coney Island i New York.
Foto: Wikimedia Commons
Mykje vert mindre skummelt etter ein tur innom USA.
Eska er firkanta, men innhaldet rundt – av ein grunn.
Foto: Pxhere.com
Det er ikkje berre sjølve pizzaen som vert keisamare og meir firkanta av å verte seld på ein bensinstasjon.
Eska er firkanta, men innhaldet rundt – av ein grunn.
Foto: Pxhere.com
Det er ikkje berre sjølve pizzaen som vert keisamare og meir firkanta av å verte seld på ein bensinstasjon.
Eska er firkanta, men innhaldet rundt – av ein grunn.
Foto: Pxhere.com
Det er ikkje berre sjølve pizzaen som vert keisamare og meir firkanta av å verte seld på ein bensinstasjon.
Magi i ein drope vatn. Treng mennesket verkeleg prøve å forbetre det? Foto: Pxhere.com
Hald vatnet mitt nøytralt.
Magi i ein drope vatn. Treng mennesket verkeleg prøve å forbetre det? Foto: Pxhere.com
Hald vatnet mitt nøytralt.
Magi i ein drope vatn. Treng mennesket verkeleg prøve å forbetre det? Foto: Pxhere.com
Hald vatnet mitt nøytralt.