Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Sidan dei færraste av oss produserer maten vår sjølve, må vi innom ein daglegvarebutikk i løpet av ei veke.
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
At Konkurransetilsynet syner milliardmusklar mot Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop, er både på tide og på sin plass.
Sidan dei færraste av oss produserer maten vår sjølve, må vi innom ein daglegvarebutikk i løpet av ei veke.
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
At Konkurransetilsynet syner milliardmusklar mot Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop, er både på tide og på sin plass.
Sidan dei færraste av oss produserer maten vår sjølve, må vi innom ein daglegvarebutikk i løpet av ei veke.
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
At Konkurransetilsynet syner milliardmusklar mot Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop, er både på tide og på sin plass.
Kaffiplukkarar bør få sin del av kaka, det er vi alle samde om. Men kor stor skal den kaka vere?
Foto: Kent Gilbert / AP / NTB
Eit døme på at mangfald ikkje alltid er til hjelp.
Kaffiplukkarar bør få sin del av kaka, det er vi alle samde om. Men kor stor skal den kaka vere?
Foto: Kent Gilbert / AP / NTB
Eit døme på at mangfald ikkje alltid er til hjelp.
Kaffiplukkarar bør få sin del av kaka, det er vi alle samde om. Men kor stor skal den kaka vere?
Foto: Kent Gilbert / AP / NTB
Eit døme på at mangfald ikkje alltid er til hjelp.
Som om det var i går, kunne vi ete det i kveld: Julebord skal ikkje forandre seg nemneverdig.
Foto: Aleksander Nordahl / NTB
Å kome i stemning kan ta tid, men er verdt det.
Som om det var i går, kunne vi ete det i kveld: Julebord skal ikkje forandre seg nemneverdig.
Foto: Aleksander Nordahl / NTB
Å kome i stemning kan ta tid, men er verdt det.
Som om det var i går, kunne vi ete det i kveld: Julebord skal ikkje forandre seg nemneverdig.
Foto: Aleksander Nordahl / NTB
Å kome i stemning kan ta tid, men er verdt det.
Skog ved veg vert ved: Meir trengst ikkje for å halde hushaldet mitt varmt ein vinter, tenker eg.
Foto: Siri Helle
Ikkje alle tre står i ein skog. Det inneber ikkje at dei er utan verdi.
Skog ved veg vert ved: Meir trengst ikkje for å halde hushaldet mitt varmt ein vinter, tenker eg.
Foto: Siri Helle
Ikkje alle tre står i ein skog. Det inneber ikkje at dei er utan verdi.
Skog ved veg vert ved: Meir trengst ikkje for å halde hushaldet mitt varmt ein vinter, tenker eg.
Foto: Siri Helle
Ikkje alle tre står i ein skog. Det inneber ikkje at dei er utan verdi.
Dette hovudet enda sine dagar over bålet – og som mat. Det må då vere bra greier.
Foto: Marit Hommedal / NTB
Du skal ikkje ha dårleg samvit om maten din ser på deg.
Dette hovudet enda sine dagar over bålet – og som mat. Det må då vere bra greier.
Foto: Marit Hommedal / NTB
Du skal ikkje ha dårleg samvit om maten din ser på deg.
Dette hovudet enda sine dagar over bålet – og som mat. Det må då vere bra greier.
Foto: Marit Hommedal / NTB
Du skal ikkje ha dårleg samvit om maten din ser på deg.
Ikkje mykje tele å sjå i skogen Martin Braanaas høgg i Naustdal i november, diverre.
Foto: Siri Helle
Det veks i skogane våre – meir enn vi klarar å hogge. Om vi ser litt nærare på kvart enkelt tre, kan vi truleg auke verdien på dei alle.
Ikkje mykje tele å sjå i skogen Martin Braanaas høgg i Naustdal i november, diverre.
Foto: Siri Helle
Det veks i skogane våre – meir enn vi klarar å hogge. Om vi ser litt nærare på kvart enkelt tre, kan vi truleg auke verdien på dei alle.
Ikkje mykje tele å sjå i skogen Martin Braanaas høgg i Naustdal i november, diverre.
Foto: Siri Helle
Det veks i skogane våre – meir enn vi klarar å hogge. Om vi ser litt nærare på kvart enkelt tre, kan vi truleg auke verdien på dei alle.