Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Det har vore lofotfiske før, her i 1972, og det er lofotfiske i år òg. Men kven tener på torsken?
Foto: Svein Hammerstad / NTB
Om fisken er rein, har mykje anna kome til langs vegen frå hav til butikkhylle.
Det har vore lofotfiske før, her i 1972, og det er lofotfiske i år òg. Men kven tener på torsken?
Foto: Svein Hammerstad / NTB
Om fisken er rein, har mykje anna kome til langs vegen frå hav til butikkhylle.
Det har vore lofotfiske før, her i 1972, og det er lofotfiske i år òg. Men kven tener på torsken?
Foto: Svein Hammerstad / NTB
Om fisken er rein, har mykje anna kome til langs vegen frå hav til butikkhylle.
Det kan vere god von for Distrikts-Noreg – så lenge dei slepp å presse seg inn i ei vekstform som aldri har høvd for dei.
Det kan vere god von for Distrikts-Noreg – så lenge dei slepp å presse seg inn i ei vekstform som aldri har høvd for dei.
Det kan vere god von for Distrikts-Noreg – så lenge dei slepp å presse seg inn i ei vekstform som aldri har høvd for dei.
Statsminister Erna Solberg kan mjølke ku, men vil ikkje late oss drikke mjølka før ho er pasteurisert.
Foto: Tore Meek / NTB
Mjølk rett frå ku og geit er framleis ikkje næringsmiddel i Noreg.
Statsminister Erna Solberg kan mjølke ku, men vil ikkje late oss drikke mjølka før ho er pasteurisert.
Foto: Tore Meek / NTB
Mjølk rett frå ku og geit er framleis ikkje næringsmiddel i Noreg.
Statsminister Erna Solberg kan mjølke ku, men vil ikkje late oss drikke mjølka før ho er pasteurisert.
Foto: Tore Meek / NTB
Mjølk rett frå ku og geit er framleis ikkje næringsmiddel i Noreg.
Vill eller fanga? Han veit ikkje kva han ikkje er, oppdrettslaksen, men vi kan vite det.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Villfisk for ein viktig villmann.
Vill eller fanga? Han veit ikkje kva han ikkje er, oppdrettslaksen, men vi kan vite det.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Villfisk for ein viktig villmann.
Vill eller fanga? Han veit ikkje kva han ikkje er, oppdrettslaksen, men vi kan vite det.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Villfisk for ein viktig villmann.
Ciabatta er eit italiensk bakverk, men til Noreg hentar vi det stort sett frå Frankrike.
Foto: Pxhere.com
Veg lang reiseveg opp for lang levetid?
Ciabatta er eit italiensk bakverk, men til Noreg hentar vi det stort sett frå Frankrike.
Foto: Pxhere.com
Veg lang reiseveg opp for lang levetid?
Ciabatta er eit italiensk bakverk, men til Noreg hentar vi det stort sett frå Frankrike.
Foto: Pxhere.com
Veg lang reiseveg opp for lang levetid?
Erna Solberg et middag, ho òg. Sjølv om vi ikkje veit kor lang tid det tok å lage denne middagen på Knarvik sjukeheim, vonar vi han var både god, sunn og klimavenleg.
Foto: Marit Hommedal / NTB
Å lage lettvint, sunn og klimavennleg middag på tjue minutt går fint.
Erna Solberg et middag, ho òg. Sjølv om vi ikkje veit kor lang tid det tok å lage denne middagen på Knarvik sjukeheim, vonar vi han var både god, sunn og klimavenleg.
Foto: Marit Hommedal / NTB
Å lage lettvint, sunn og klimavennleg middag på tjue minutt går fint.
Erna Solberg et middag, ho òg. Sjølv om vi ikkje veit kor lang tid det tok å lage denne middagen på Knarvik sjukeheim, vonar vi han var både god, sunn og klimavenleg.
Foto: Marit Hommedal / NTB
Å lage lettvint, sunn og klimavennleg middag på tjue minutt går fint.