Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Sunn frukost, ja vel, men kva med det kvite brødet og den magre salamien? Semje om kosthald er sjeldan.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Sunn frukost, ja vel, men kva med det kvite brødet og den magre salamien? Semje om kosthald er sjeldan.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Sunn frukost, ja vel, men kva med det kvite brødet og den magre salamien? Semje om kosthald er sjeldan.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
I lange baner: Det vert dyrka millionar av tonn bananar i verda kvart år, men problema tårnar seg opp.
Foto: NTB
Bak eit enkelt mellommåltid skjuler det seg store utfordringar.
I lange baner: Det vert dyrka millionar av tonn bananar i verda kvart år, men problema tårnar seg opp.
Foto: NTB
Bak eit enkelt mellommåltid skjuler det seg store utfordringar.
I lange baner: Det vert dyrka millionar av tonn bananar i verda kvart år, men problema tårnar seg opp.
Foto: NTB
Bak eit enkelt mellommåltid skjuler det seg store utfordringar.
Dyrefôr eller delikatesse? Åkerbønna har mange namn – og minst like mange bruksmåtar.
Foto via Wikimedia Commons
Er det sjølvforsyningsgrad å hente på å stele mat frå dyra?
Dyrefôr eller delikatesse? Åkerbønna har mange namn – og minst like mange bruksmåtar.
Foto via Wikimedia Commons
Er det sjølvforsyningsgrad å hente på å stele mat frå dyra?
Dyrefôr eller delikatesse? Åkerbønna har mange namn – og minst like mange bruksmåtar.
Foto via Wikimedia Commons
Er det sjølvforsyningsgrad å hente på å stele mat frå dyra?
På hylla: denne dravlen frå Bergensmeieriet er nok ikkje så god lenger – men tradisjonen står seg framleis.
Foto: Wikimedia Commons
På hylla: denne dravlen frå Bergensmeieriet er nok ikkje så god lenger – men tradisjonen står seg framleis.
Foto: Wikimedia Commons
På hylla: denne dravlen frå Bergensmeieriet er nok ikkje så god lenger – men tradisjonen står seg framleis.
Foto: Wikimedia Commons
Kveldsturen heim: Kyrne i Viscri går saman på beite heile dagen, og når kvelden kjem, vender dei heim kvar til sin gard.
Alle foto: Siri Helle
Gardar i Romania er dei minste i EU, men har det største artsmangfaldet. Er det noko her vi bør ta med oss inn i framtida?
Kveldsturen heim: Kyrne i Viscri går saman på beite heile dagen, og når kvelden kjem, vender dei heim kvar til sin gard.
Alle foto: Siri Helle
Gardar i Romania er dei minste i EU, men har det største artsmangfaldet. Er det noko her vi bør ta med oss inn i framtida?
Kveldsturen heim: Kyrne i Viscri går saman på beite heile dagen, og når kvelden kjem, vender dei heim kvar til sin gard.
Alle foto: Siri Helle
Gardar i Romania er dei minste i EU, men har det største artsmangfaldet. Er det noko her vi bør ta med oss inn i framtida?
Unisont: Dette biletet, av dette bordet med denne maten, kan vere tatt om lag kvar som helst i verda. Er det eit gode?
Foto: pxhere.com
Unisont: Dette biletet, av dette bordet med denne maten, kan vere tatt om lag kvar som helst i verda. Er det eit gode?
Foto: pxhere.com
Unisont: Dette biletet, av dette bordet med denne maten, kan vere tatt om lag kvar som helst i verda. Er det eit gode?
Foto: pxhere.com